Colombia wordt steeds populairder onder reizigers. Het land laat een roerige tijd met drugsoorlogen en ontvoeringen achter zich. Eindelijk kunnen reizigers in relatieve veiligheid genieten van dit fascinerende land. Een bijkomend voordeel van het toenemende toerisme is dat de vliegtickets Colombia ook goedkoper worden. Als je goed zoekt, vlieg je voor minder dan €500 naar Colombia.

Colombia trekt steeds meer toeristen. Met de recente ontwikkelingen en betere veiligheid is het voor toeristen ook steeds makkelijker om hier te komen. Zekerheid op de goedkoopste vliegtickets Colombia kunnen we e helaas niet geven. We kunnen je echter wel een aantal tips geven voor het boeken van goedkope vliegtickets Colombia. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Colombia boeken

Vandaag de dag zijn er honderden websites waar je goedkope vliegtickets Colombia kunt boeken. Wij gebruiken eigenlijk al jaren dezelfde website; CheapTickets. Zij hebben een overzichtelijke websites en bieden vaak de goedkoopste prijzen (niet altijd). Voor binnenlandse vluchten checken we altijd Skyscanner. Verwacht overigens niet dat er tussen website A en website B grote verschillen zitten. Vaak bieden websites allemaal dezelfde tickets aan.

Tips

Een van de dingen die wij altijd instellen is een flexibele vertrekdatum. Als je op een vaste datum zoekt mis je misschien goedkopere data. Bij CheapTickets kun je een tabel kiezen die de goedkoopste vliegtickets Colombia laat zien van een paar dagen rondom jou gekozen vertrekdatum.

Let daarnaast ook op vakantieperiodes. In de vakanties zijn tickets namelijk veel duurder. Daarnaast is vliegen in het weekend ook vaak duurder. Check de afbeelding rechts voor een voorbeeld van flexibele data.

Vliegtickets Colombia

TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 8 weken van te voren het voordeligst zijn

De beste vliegticket websites

Zoals gezegd gebruiken wij altijd maar een paar websites waar we naar tickets zoeken. Meestal is dit CheapTickets maar naast deze organisatie zijn er nog een aantal andere. Prijzen op verschillende websites kunnen verschillen maar verwacht niet dat er honderden euro’s verschil in zit. Goed zoeken en enige voorbereiding kan je wel snel €100 schelen op je vliegticket Colombia.

CheapTickets

WTC

WTC logo

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

Hoewel wij redelijk veel ervaring hebben met tickets boeken en het uitzoeken van goedkope vliegtickets naar Colombia, is er geen stelregel voor het vinden van goedkope vliegtickets. Luchtvaartmaatschappijen verhogen of verlagen elke dag hun ticketprijzen met ingewikkelde systemen.

Er zijn echter wel een aantal trucjes die je kunt toepassen of gebruiken. Deze zijn niet door ons bedacht maar door mensen die in de vliegticket industrie werken.

TIP – bij CheapTickets boek je vaak de voordeligste vliegtickets naar Colombia

1. Prijsalarm

Een soort wekker voor goedkope vliegtickets. Dat is altijd handig! Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het is vrij eenvoudig. Als je zoekt op vliegtickets Colombia en er zit geen geschikte prijs tussen kun je een prijsalarm instellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Een inbox vol met tientallen nieuwsbrieven wil niemand. Maar het kan je wel degelijk geld schelen. Via nieuwsbrieven kondigen veel luchtvaartmaatschappijen namelijk hun aanbiedingen aan. En wat er vaak gebeurd is dat luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Mocht Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Colombia verlagen, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Verwacht geen aanbiedingen in de trend van 50% korting. Maar het is de moeite waard om aanbiedingen in de gaten te houden. Vaak zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

Vertrek plaats

De meeste mensen vertrekken vanuit Amsterdam. Hoewel Schiphol een van de grootste luchthavens is en veel vluchten afhandelt kun je ook eens kijken naar andere luchthavens in de buurt. Het kan namelijk in prijs schelen als je op andere luchthavens zoekt.

Check ook eens tickets vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit kan nog wel eens geld schelen.