Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Ecuador

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Ecuador ligt recht onder de evenaar, ingeklemd tussen Colombia en Peru. Het is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar wel een met het meest verrassende landschap. Door de ligging onder de evenaar heeft het een bijzondere biodiversiteit. Maar naast de natuur vind je hier ook indrukwekkende cultuur, prachtige koloniale architectuur en vriendelijke locals.

TIP ♥ – een retourtje Quito nu voor €564

Het is een van de meest veelzijdige landen in Zuid-Amerika. Niet alleen vanwege de natuur, ook vanwege de inwoners. Het wordt gezien als een van de meest exotische bestemming in Zuid-Amerika.

Waarom naar Ecuador

Van de besneeuwde toppen van Chimborazo, tot de tropische bossen van het enorme Parque Nacional Yasuní of de met palmen omringde stranden van de Pacifische kust. Ecuador is zonder overdrijven een ondergewaardeerde bestemming want veel reizigers slaan deze kleine vriend over tijdens hun reis. En dat terwijl al het moois zo makkelijk te bezoeken is aangezien het allemaal binnen handbereik van Quito ligt, de parel van een hoofdstad.

Wat is er te zien

Gek genoeg is er weinig bekend over Ecuador. Vraag aan 9 van de 10 reizigers die in Zuid-Amerika zijn geweest welke landen ze hebben gezien en Ecuador staat er vaak niet bij. Vreemd want het is een prachtig land. Cultuur, natuur en wildlife vind je hier binnen handbereik.

Of je nu de fotogenieke pleinen in het centrum van Quito en Cuenca bezoekt of ontspand op een van de vele aantrekkelijke plaatsen temidden van het ontzagwekkende landschap. Nog niet overtuigd? Maak dan een trektocht in het Andesgebergte en dwaal door je eigen sprookje.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Top Tips Ecuador

Ecuador is een van de mooiste, maar minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Daardoor is het wel een van de leukste lande om te reizen. en het reizen is hier ook nog eens makkelijk omdat het een relatief klein land is Hierdoor liggen veel bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. Ga je naar Ecuador? Check dan deze tips:

  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars);
  • Drugs (marijuana en cocaine) worden wel eens aangeboden maar zijn te strengste verboden. Er staat jaren gevangenisstraf op;
  • In Ecuador heerst het ZIKA-virus. Let hier op en lees je goed in. Onder andere op onze pagina inentingen Ecuador;
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget

Backpacken

Essentiële reisinfo

Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    Zuid-AmerikaExpert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Ecuador is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar wel een van de mooiste. Het landschap is hier zo indrukwekkend, de historische steden zo bijzonder met de koloniale architectuur en de mensen zo gastvrije dat het geen verrassing is dat veel reizigers Ecuador bestempelen als de geheime troef van het continent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.