Weet je nog niet zeker wat je volgende bestemming in Zuid-Amerika zal zijn? Ben je op zoek avontuur, cultuur, geschiedenis en natuur en dat allemaal op korte afstand van elkaar? Dan is Ecuador het perfecte land voor jou. Of je nu een beginnend of doorgewinterde reiziger bent, Ecuador is een paradijs. Een van de meest veelzijdige en verrassende landen in Zuid-Amerika. D bezienswaardigheden Ecuador zorgen voor een onvergetelijke reis.

Bezienswaardigheden Ecuador

De bezienswaardigheden Ecuador, weten elke reiziger te boeien. Het is een klein land voor Zuid Amerikaanse begrippen, maar nog steeds ruim zes keer groter dan Nederland. Terwijl de hele internationale reiswereld landen als Argentinië, Peru, Chili en Brazilië ontdekt blijf Ecuador altijd een beetje ondergewaardeerd. En dat is vreemd want het is, zonder overdrijven, een van de mooiste landen van het continent. De prachtige natuur worst afgewisseld door indrukwekkende cultuur en eeuwenoude architectuur. Het is een fascinerende bestemming die makkelijk te bereizen is.

TIP – hieronder vind je een overzicht met alle bezienswaardigheden Ecuador

Wat is er te zien

Als je aan reizigers vraagt om bezienswaardigheden van Peru of Brazilië op te noemen komen de meeste wel tot een mooi lijstje. Vraag ze hetzelfde over de bezienswaardigheden Ecuador en de meeste haperen na de Galapagos eilanden. Als ze die al noemen. Dat zegt genoeg over Ecuador. Het is een van de mooiste, maar tevens een van de minst ontdekte landen in Zuid Amerika. Je hebt besneeuwde toppen in Chimborazo en het prachtige Parque Nacional Yasuní. En langs de kust vind je stranden omringd met palmbomen.

En als je genoeg natuur gezien hebt kun altijd nog de oude pleinen in het centrum van Quito en Cuenca op de foto zetten. Nog steeds aan het twijfelen? Maak dan een trektocht in het Andesgebergte en dwaal door je eigen sprookjesbos.