Het Yasuni Nationaal Park is een indrukwekkend park vol met moerassen, meren, rivieren en tropisch regenwoud. De duizelingwekkende biodiversiteit zorgt er voor dat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Er leven veel bijzondere dieren, waaronder meer dan 600 vogelsoorten, waarvan sommige nergens anders voorkomen, jaguars, poema’s en tapirs.

Yasuni Nationaal Park; intro

Yasuni Nationaal Park het grootste nationaal park in Ecuador, met een indrukwekkend stuk regenwoud. Als je in Quito bent kun je dit park ‘makkelijk’ bezoeken aangezien het op slechts 250 kilometer ligt.

Omdat de natuur van het park zo bijzonder is, werd Yasuni Nationaal Park in het jaar 1989 op de Werelderfgoedlijst van Unesco gezet.

TIP – huur een gids in om het park te verkennen.

Verrekijker

Neem een verrekijker mee. Hiermee kun je net wat verder zien dan normaal en zo zie je veel meer bijzondere planten, bloemen en vooral dieren. Zeker als je bijzondere vogelsoorten wil spotten, is een verrekijker handig

In Yasuni Nationaal Park wonen twee inheemse stammen, namelijk de Tagaeri stam en de Taromenane stam. Als je hier een wandeling maakt, heb je altijd de kans dat je de bewoners van het regenwoud tegenkomt. Maar dit is zeker niet het enige wat het park zo bijzonder maakt, want in het Yasuni Nationaal Park leeft ook maar liefst een derde van alle Amazonesoorten en 60 procent van de katachtigen in het gebied.

yasuni national park

Met een kano kun je mooie tochten maken

Wat is er te doen?

Er zijn genoeg dingen te doen in Yasuni National Park. Uiteraard, en vooral de indrukwekkende natuur met bijzondere planten, mooie bomen en bijzondere diersoorten. Er komen maar liefst elf verschillende soorten apen voor in het park. Maar er is meer te doen dan alleen aapjes kijken en bloemen bewonderen. Wij hebben een aantal leuke dingen op een rijtje gezet.

1. Loop de Amarun Nambi Trail

De prachtige Amarun Nambi-route naar Yaku Kausay is zeker de moeite waard. Er is een klein museum waar ze uitleg geven over de geschiedenis en de natuur van het nationaal park. In het museum ontmoet je ook lokale vrouwen die je vertellen over hun cultuur (traditioneel koken). De hike is niet moeilijk en duurt ook niet zo lang. Het is alleen te doen.

2. Ga naar het Cury Mullo Observation Tower

Voor het beste uitzicht op het regenwoud moet je naar de observatietoren Cury Mullo. De toren is 50 meter hoog, vlak naast een reusachtige boom die net zo lang is. Beklim de toren om uitzicht te krijgen op de boomtoppen en de rivier. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht op apen en apen die in de bomen wonen. Als je geluk heb spot je een toekan.

TIP ♥ – met zonsondergang is het nog mooier!

TIP – overnachten in het Napo Wildlife Center Ecolodge is een unieke ervaring!

3. Ontdek de Amazone

Het Yasuni National Park beslaat nog geen 1% van de Amazone en is toch een gigantisch gebied. Er wonen hier maar weinig mensen. Je kunt slapen in verschillende resorts en deze resorts bieden ook tours waarbij je de jungle in gaat. Je slaapt hier echt midden in de Amazone, maar het is nog leuker om met een gids het gebied te ontdekken. Vraag bij je accommodatie naar de mogelijkheden.

TIP ♥ – check GeoTours voor mooie tours door het park

yasuni national park

Er leven maar een paar mensen in het park

Hoe kom je er?

Er worden diverse tours naar Yasuni georganiseerd. Afhankelijk van waar je bent in Ecuador, ga je met het openbaar vervoer naar het nationale park. Ben je in Quito, dan reis je ongeveer 250 kilometer om in het ongerepte regenwoud te komen.

Overnachten

Je kunt binnen de grenzen van het park overnachten in het Napo Wildlife Center, Yasuni Ecolodge en Shiripuno Lodge. Je kunt hier ook kamperen op één van de campings.

Beste reistijd

Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wanneer je naar Yasuni Nationaal Park gaat. Als je het belangrijk vindt om droog weer te hebben, dan raden wij je aan om in juni, juli, augustus of september naar het nationale park te gaan. In deze maanden is het namelijk beduidend droger dan in de rest van het jaar. Voor de natuur maakt het overigens niet uit wanneer je naar Yasuni Nationaal Park gaat, want de natuur van het nationale park ligt er altijd prachtig bij.

yasuni

Locatie Yasuni Nationaal Park

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.