Regenwouden in het Amazonegebied, met sneeuw bedekte bergen, dikke bossen, vriendelijk locals en de verbluffend mooie Galapagos eilanden. Er is regen genoeg om naar Ecuador te reizen. En het grootste voordeel is dat Ecuador een relatief klein land is waardoor het reizen van A naar B nooit veel kost en niet land duurt. Op deze pagina geven we je handige reisinformatie Ecuador zodat je goed voorbereid op reis gaat.

TIP – een retourtje Amsterdam – Quito kost bij CheapTickets nog geen €600

Ecuador is een van de meest veelzijdige landen in Zuid-Amerika. Het biedt eigenlijk alles wat je zoekt op een klein oppervlakte waardoor het een ideaal land is voor een korte reis of vakantie. Naast de mooie natuur vind je ook indrukwekkende cultuur en prachtige koloniale architectuur. Op deze pagina delen we de volgende reisinformatie Ecuador met je;

Beste reistijd Ecuador

Ecuador kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Hoewel het hier altijd lekker warm is heb je wel enige variatie als het gevolg van verschillende micro-klimaten. In de hooglanden, bijvoorbeeld, heerst het ‘droge seizoen van juni tot en met september, maar kan je op een dag makkelijk regen, zon, wind en alle andere weerstypen krijgen. Beperk je reisplanning dus niet tot een tijd van het jaar. De beste reistijd Ecuador hangt daarom ook meer af van je eigen wensen. Op de pagina beste reistijd Ecuador vind je meer informatie.

TIP – de beste reistijd van Ecuador zijn de maanden juni tot en met september

beste reistijd ecuador

Budget Ecuador

Hoewel de budget-rezigers in staat moeten zijn om met €15 tot €20 per dag rond te komen, raden we aan om een iets groter budget Ecuador aan te houden. Een budget is namelijk iets persoonlijks, en niet iedereen kan, of wil, met een krap budget reizen. Over het algemeen krijg je goede kwaliteit voor je geld. Of dat nu in accommodatie is of in restaurants. Reken daarom op zo’n €30 tot €40 per dag als je iets luxer wil reizen.

TIP – voor meer informatie over wat je ongeveer uit geeft kun je ook op de pagina Budget Ecuador kijken.

ATM

Een ATM vind je in elke grote stad en zelfs in de kleinere steden. Houd er rekening mee dat ze soms buiten werking zijn dus zorg dat je altijd genoeg cash mee neemt.

Visum Ecuador

Bij aankomst in Ecuador, wat waarschijnlijk in Quito zal zijn, krijg je op het vliegveld een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Hiermee mag je 90 dagen in het land blijven. Officieel noemen ze het visum Ecuador een T-3 Tourist Card. Daarnaast moet je eigenlijk een uitreisticket kunnen overhandigen en je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden in de periode dat je er bent. In praktijk wordt hier echter nooit om gevraagd. Meer info vind je op onze pagina visum Ecuador.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden is een bestemming waar iedere reiziger een keer geweest moet zijn

Inentingen Ecuador

Voor een reis naar Ecuador ben je qua verplichte inentingen snel klaar. Die zijn er namelijk niet, behalve als je 7 dagen voor aankomst nog in een zogenaamd ‘gele-koorts-land‘ bent geweest. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die hiervoor in aanmerking komen.

TIP – In Ecuador komt het ZIKA-virus voor! Lees hier meer over op onze pagina inentingen Ecuador.

Eten Ecuador

In Ecuador vind je voor weinig geld veel en lekker eten. Het leuke van het eten Ecuador is dat elke regio eigen, unieke en verrassende gerechten hebben. Het eten bestaat voornamelijk uit vis (zoals forel of zeebaars), kip, rundvlees, rijst en exotische vruchten die je nooit eerder hebt gezien. Lees hier alles over het eten Ecuador:

Het eten Ecuador kun je eigenlijk onder verdelen in drie regio’s. De hooglanden, de kust en de Oriente (Andes en de Amazone). Voor meer informatie over eten en drinken kun je kijken op de pagina Eten en Drinken Ecuador.

Vervoer Ecuador

De beste optie qua vervoer Ecuador zijn de bussen. Deze zijn vaak goedkoop, betrouwbaar en rijden naar elke uithoek van het land. Hou er rekening mee dat minder dan twintig procent van de wegen verhard zijn dus verwacht een hobbelige rit. De Panamericana (Pan-American Highway) is de belangrijkste en eigenlijk enige snelweg in het land die de belangrijkste dorpen en steden als Tulcán (noord) en Loja (zuid) met elkaar verbinden.

Hoewel de bus veruit de belangrijkste factor is  binnen het vervoer Ecuador, zijn er uiteraard ook ander opties. Er rijdt een trein in Ecuador, maar beperkt. Een auto huren is ideaal voor avonturiers en een binnenlandse vlucht kan uitkomst bieden als je minder tijd hebt. Meer info lees je op de pagina Vervoer Ecuador.

Ticket kopen

Toeristen worden vaak ‘overcharged‘ dus let op wat anderen betalen. Wil je uitstappen? Zeg dan “bajo” of “gracias”. Voor lange afstand bussen moet je tickets vaak vooraf kopen. Dit kan bij het busstation, bij je accommodatie of bij een touroperator.