Inentingen zijn naast je visum belangrijk om te checken voordat je weg gaat. Op inentingen wordt vaak bezuinigd door reizigers omdat het nog wel eens duur uit kan vallen. Wij raden om toch goed te kijken naar de inentingen Ecuador. Voorkomen is beter dan genezen en ziek worden op reis is het laatste wat je wil.

Verplichte inentingen Ecuador

Voor een reis naar Ecuador ben je qua verplichte inentingen snel klaar. Die zijn er namelijk niet, behalve als je 7 dagen voor aankomst nog in een zogenaamd ‘gele-koorts-land‘ bent geweest. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die hiervoor in aanmerking komen.

TIP – voor een reis naar Ecuador zijn er geen inentingen verplicht

Zika Virus

Hou er rekening mee dat in Ecuador het zikavirus voor komt! Er wordt aangeraden om binnen een straal van 20km langs de grens met Colombia, behalve voor de officiële grensovergang van Tulcan, niet richting de grens van Colombia te reizen.

Het virus wordt verspreid door de gelekoortsmug. Het zikavirus is e gevaarlijk voor zwangere vrouwen! Ben je zwanger (of wil je zwanger worden)? Check dan eerst met je huisarts of het wel veilig is om naar Peru af te reizen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor de zwangerschap. Meer informatie over het zikavirus vind je op de websites van het RIVM.

Aanbevolen inentingen

Hoewel er dus geen verplichte inentingen Ecuador zijn, worden er wel een aantal aangeraden. Als je het zekere voor het onzekere wil nemen kun je deze inentingen nemen. De volgende inentingen Ecuador worden aangeraden:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A

Ga je langer dan drie maanden naar Ecuador? Dan worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)
  • vaccinatie tegen hepatitis B

TIP – bij Meditel kun je je voordelig en makkelijk laten inenten

Malaria

Houd er rekening mee dat in er Malaria voor komt in sommige delen van het land (Galapagos eilanden uitgesloten).

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • roze = malariatabletten
  • groen = muggenspray, DEET, klamboe
  • grijs = geen malaria

*bron: Vaccinatiesopreis.nl

inentingen ecuador

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.