Het uitzoeken van je visum Ecuador is een van de eerste dingen die je doet voor dat je op reis gaat. Wat dat betreft ben je voor Ecuador snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen mogen namelijk 90 dagen (drie maanden) in het land blijven zonder een visum aan te vragen.

Visum Ecuador

Bij aankomst in Ecuador, wat waarschijnlijk in Quito zal zijn, krijg je op het vliegveld een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Hiermee mag je 90 dagen in het land blijven. Officieel noemen ze het visum Ecuador een T-3 Tourist Card. Daarnaast moet je eigenlijk een uitreisticket kunnen overhandigen en je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden in de periode dat je er bent. In praktijk wordt hier echter nooit om gevraagd.

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum Ecuador 90 dagen in het land blijven

Wat heb je nodig

Zodra je aankomt krijg je meteen een stempel in je paspoort. Hiermee kun je dus, zonder te betalen, 90 dagen in het land blijven. Je moet echter wel het een en ander op orde hebben. Ook al zijn dat niet echt spannende dingen;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Ecuador;
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane;

Officieel moet je dus ook een uitreisticket hebben en voldoende financiële middelen. In de praktijk vragen ze hier echter nooit naar.

TIP

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres.

Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Visum Ecuador verlengen

Je kunt je visum, of T-3 Tourist Card, sinds de nieuwe regels mar moeilijk verlengen. En het is nog prijzig ook. Als je namelijk langer dan 90 dagen in Ecuador wil reizen (wat al vrij lang is) kan je een 12-IX Visa aanvragen. Dit is kost je echter heel erg veel tijd en het kost je $230. je kunt daarom beter contact opnemen met de ambassade als je weet dat je langer dan 90 dagen in het land blijft (voor toerisme).

Comments

2
 1. Evy

  Beste,

  Momenteel ben ik bijna 90 dagen in Ecuador.
  Echter zou ik hier graag langer verblijven.
  Het aanvragen van een verlenging van een toeristen visum is echter veel gedonder.
  Is het ook mogelijk naar Peru te gaan voor een weekend, en dan opniew het land binnen te komen?

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Evy,

   Je kunt in Ecuador voor zover ik weet geen visa run doen. Als je het land verlaat, mag je tot een jaar het land niet in. De grens oversteken heeft dan ook neit zo veel zin. Ik zou bij een kantoor van de National Police of de immigratie in Quito even navraag doen.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.