Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

reis expert header

Reizen in Ecuador

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Ondanks het feit dat Ecuador een van de kleinste landen in Zuid-Amerika is, biedt het verrassend veel voor reizigers. Door zijn ligging recht onder de evenaar heeft het een bijzonder fraaie biodiversiteit. Maar meer dan natuur biedt reizen in Ecuador ook cultuur, oude koloniale architectuur en een ontzettend vriendelijke bevolking.

Reizen in Ecuador

Omdat Zuid-Amerika pas recent wat populairder onder reizigers wordt zijn nagenoeg alle landen nog authentiek en niet overlopen met toeristen. Zo ook Ecuador. Omdat Ecuador tussen Colombia en Peru ligt in geklemd krijgt het veel bezoekers die het land maar “even” aandoen. Omdat ze of Peru of Colombia bezoeken nemen ze Ecuador vaak mee. Zonde wat ons betreft. Het land biedt genoeg moois om er een complete reis van een aantal weken te maken. De vraag is hoe wil je die reis gaan maken?

Cuenca

Cuenca, Ingapirca zouden wij niet overslaan

Wat voor type reiziger ben jij?

Als je gaat reizen in Ecuador is het belangrijk om van te voren te bepalen wat voor soort reis je wil gaan maken. Of wat voor reiziger jij bent. Je kan namelijk op de bonnefooi het land bereizen, zoals veel backpackers doen. Maar je kan ook alles van te voren laten regelen door een reisorganisatie. Een rondreis door Ecuador is dan ook steeds populairder aan het worden. Vakantie in Ecuador is nog niet iets wat veel mensen doen. Maar ook hier schikt het land, door zijn mooie stranden, zich prima. Het is weer eens wat anders dan tussen de Nederlanders vakantie op Curacao vieren.

Het kan allemaal, het ligt er maar net aan wat voor type reiziger je zelf bent.

Backpacken in Ecuador

Ecuador is ruim 6x groter dan Nederland. En ondanks dat, is het als nog het kleinste land van Zuid-Amerika. Misschien is dat één van de redenen dat veel backpackers Ecuador nog overslaan. backpacken in Ecuador is (nog) niet heel populair. Terwijl het land zoveel te bieden heeft.

Met de oogverblindende natuur, historische steden, schitterende architectuur, de (wat ons betreft) mooiste en leukste stad van Zuid-Amerika (Quito) en gastvrije mensen is het niet vreemd dat veel backpackers deze kleine parel beschouwen als een van de grootste verrassingen van Zuid-Amerika. Wij achten de kans klein dat je ooit zo’n divers en bijzonder land hebt bezocht. Backpacken in Ecuador is een onvergetelijke ervaring.

Backpacken in Ecuador ➜ Tips

Wij jij graag backpacken in Ecuador? Check dan onze pagina over backpacken met alle tips die je moet weten over backpacken in Ecuador.

Rondreis in Ecuador

Waar buurlanden als Peru, Brazilië en tegenwoordig ook Colombia ieder jaar weer duizenden bezoekers per jaar mogen verwelkomen slaan veel mensen Ecuador nog over. En dat vinden wij ontzettend jammer. Het is misschien wel het meest verrassende land van Zuid-Amerika.

Een rondreis in Ecuador is dan ook een perfecte manier om het land te ontdekken. Er is genoeg te zien en te doen. Wat dacht je van de Galapagos eilanden. Of wandelen over besneeuwde bergtoppen in het Parque Nacional Yasuní of gewoon lekker bijkomen aan het strand.

Rondreis in Ecuador ➜ Tips

Wij jij graag rondreizen in Ecuador? Check dan onze pagina over rondreizen in Ecuador met alle tips en de beste reisorganisaties voor reizen in Ecuador.

Vakantie in Ecuador

Binnenkort meer informatie over vakantie in Ecuador.

Vakantie in Argentinië ➜ Tips

Ook een vakantie in Ecuador behoort tot de mogelijkheden. Bekijk al onze tips en opties voor de beste vakantie in Ecuador.

Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    Zuid Amerika Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Ecuador is een van de meest veelzijdige landen in Zuid-Amerika. Niet alleen vanwege de natuur, ook vanwege de inwoners. Het wordt gezien als een van de meest exotische bestemming in Zuid-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.