Ecuador is een prachtig land, en ook nog niet zo toeristisch. Dat maakt een rondreis Ecuador juist zo mooi. De sprookjesachtige natuur, de cultuur en oude architectuur is indrukwekkend en je loopt er grotendeels zonder hordes toeristen. En het grootste voordeel van Ecuador is eigenlijk dat het maar een klein land is. Zo kun je tijdens een rondreis van drie weken bijna heel het land zien.

SALE – bij TravelBird hebben ze op dit moment een scherpe aanbieding voor een twee-weekse rondreis door Ecuador voor €1.469 inclusief vlucht en verblijf.

Rondreis Ecuador

Terwijl landen als Peru of Brazilië al jaren duizenden reizigers per jaar verwelkomen blijft Ecuador altijd een beetje achter. En dat is best vreemd aangezien het land een van de meest verrassende landen in Zuid Amerika is. Bijna iedereen kent de Galapagos eilanden, maar er is veel meer te zien hier. En een rondreis door Ecuador is een goede manier om het meeste van deze kleine parel te ontdekken. En wat is er nou leuker dan wandelen over de besneeuwde toppen of in het Parque Nacional Yasuní en drink je een biertje aan het strand omringd door palmbomen.

Er zijn op internet heel wat partijen te vinden waar je rondreis Ecuador kunt boeken. Denk aan Djoser, EcuadorOnline of FOX. Wij hebben echter goede ervaring met TravelBird. Een website met scherp geprijsde reizen.

rondreis ecuador
san rafael falls

Het landschap van Ecuador, met hier de San Rafael Falls, is sprookjesachtig

Backpacken Ecuador

Een rondreis is niet voor iedereen weggelegd. Sommige reizigers hebben liever iets meer vrijheid en bepalen liever zelf hun reis. Dan kun je misschien beter gaan backpacken. Dan heb je ale vrijheid om te gaan en staat waar je wil zonder vast te zitten aan een reisschema.

Ecuador is een geschikt land om te backpacken. Het is er veilig, de afstanden zij makkelijk overbrugbaar en het is goedkoop reizen. En je hoeft geen maanden weg om het land te zien. Binnen drie weken kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van Ecuador zien.

TIP – bij CheapTickets boek je voordelige vliegtickets naar Ecuador

Highlights

Ga je binnenkort backpacken door Ecuador maar weet je nog niet precies wat je wil zien? Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Ecuador. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Backpacken betekent over het algemeen dat je zo min mogelijk plant. Dat betekent niet dat je niks hoeft voor te bereiden. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Ecuador

Met een budget Ecuador van zo’n €15 tot €20 moet de budget reiziger wel rond zien te komen. Als je iets meer uitgeeft, zo’n €30 per dag, slaap je in iets comfortabelere accommodatie en kun je hier en daar een leuke tour boeken

Visum Ecuador

Bij aankomst in Ecuador, wat waarschijnlijk in Quito zal zijn, krijg je op het vliegveld een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Hiermee mag je 90 dagen in het land blijven. Officieel noemen ze het visum Ecuador een T-3 Tourist Card.

Beste reistijd Ecuador

Hoewel het hier altijd lekker warm is heb je wel enige variatie als het gevolg van verschillende micro-klimaten. In de hooglanden, bijvoorbeeld, heerst het ‘droge seizoen van juni tot en met september. Dat zijn in principe de beste maanden.