Ecuador, een van de mooiste maar minst bekende landen in Zuid-Amerika. Waar landen als Brazilië en Peru al jaren de internationale reiswereld domineren is Ecuador altijd een beetje onbekend gebleven. Raar, want het is een van de meest verrassende landen in Zuid-Amerika. Tegenwoordig vind je vliegtickets Ecuador al voor minder dan €600.

Om maar gelijk alle fabeltjes uit de weg te helpen. Er is niet 1 gouden regel die je het goedkoopste vliegticket Ecuador bezorgt. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten zoals vertrekdatum, vliegtijden, hoog- en laagseizoen etc. We willen wel onze kennis en ervaringen (en die van andere reizigers) met jullie delen. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Ecuador boeken

Vandaag de dag zijn er honderden websites waar je vliegtickets Ecuador kunt boeken. Onze ervaring is dat her altijd een paar websites zijn die de goedkoopste tickets aanbieden. En dat zijn, weinig verrassend, vaak de bekende websites. Het loont natuurlijk wel om speciale acties van andere sites (of rechtstreeks van luchtvaartmaatschappij) in de gaten te houden. Zelf hebben we goede ervaring met CheapTickets.

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn tijdens het zoeken naar goedkope vliegtickets. Zo is vliegen in het hoogseizoen (juni t/m september) en onze zomermaanden (juli, augustus) altijd duurder dan andere maanden. Daarnaast kun je er ook van uit gaan dat zaterdag en zondag dure dagen zijn.

Als je op zoek gaat naar tickets houd dat aanbiedingen goed in de gaten. Zoek daarnaast met een flexibele vertrekdatum. Als je op één datum zoekt mis je meestal goedkopere dagen in de week. Bij CheapTickets kun je de optie ‘± 3 dagen‘ aanvinken.

vliegtickets ecuador

De beste vliegticket websites

Wat de beste website is, is grotendeels afhankelijk van je eigen ervaringen. De een heeft goede ervaringen met WTC, de ander met Vlietickets.nl. Waar je ook boekt, verwacht niet dat je honderden euro’s verschil hebt tussen de aangeboden tickets. Het is vooral aan te raden om goede deals (zoals de KLM Werelddeals) in de gaten te houden. Hieronder drie websites waar wij goede ervaringen mee hebben.

CheapTickets

WTC

WTC logo

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

Soms kun je uren achter je computer zitten en denken; ‘JA! Gevonden‘. Om er de volgende dag achter te komen dat er nog goedkopere tickets zijn. En dat terwijl je uren hebt gezocht, en elke datum bent af gegaan. Hoe kan dat toch? Dat komt omdat luchtvaartmaatschappijen werken met ingewikkelde algoritmes waardoor ze per dag, en zelfs per uur, de prijzen kunnen verhogen of verlagen. Hierdoor is het moeilijk te bepalen waar en wanneer je de goedkoopste tickets kunt boeken. Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes.

TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 56 dagen van te voren het voordeligst zijn

Beste tijd

Uit onderzoek blijkt dat dinsdag de beste dag is om te boeken. 

Daarnaast zijn vluchten die tussen 18:00 en 24:00 vertrekken goedkoper dan vluchten op andere tijden.

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Ecuador verlaagt, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.