Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Iguazu Falls

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

De Iguazu Falls zijn een echte must-see wanneer je Paraguay bezoekt. Deze enorme watervallen moeten hoe dan ook op jouw bucketlist staan. De Iguazu falls (of dus ook wel de Iguazu watervallen) zijn super indrukwekkend, met name omdat zij gelegen zijn in het regenwoud. Nieuwsgierig naar deze parel van Paraguay? Op deze pagina vertellen we je alles dat je moet weten voor jouw bezoek aan de Iguazu watervallen.

De Niagara Falls in Paraguay

De enorme watervallen van Iguazu Falls mogen niet op jouw bucketlist ontbreken. De watervallen behoren tot de grootste watervallen op aarde. Een bezoek aan deze watervallen deed ons denken aan de Niagara Falls in Canada, maar dan tussen het regenwoud, in Paraguay, en groter.

De Iguazu Falls zijn gelegen op de grens tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay.

De beroemde Iguazu Falls moet je een keer gezien hebben. Je kunt een bezoekje aan de watervallen goed combineren wanneer je de grens vanuit of naar Paraguay wilt overgaan. De Iguazu Falls maken van deze grensovergang een mooie reis.

Iguazu Falls

Argentinië, Brazilië of Paraguay?

De Iguazu Falls liggen op de grens tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. Ze zijn in alle landen te bezoeken. De meeste mensen bezoeken deze watervallen in Argentinië omdat zo’n 80% van de watervallen hier liget.

TIP ♥ – het is een ketting van honderden watervallen van bijna 3 kilometer en de overige watervallen liggen Paraguay en Brazilië.

Falls in Argentinië

80% ligt aan de Argentijnse kant, het overige deel is verdeeld tussen Paraguay en Brazilië. De meeste mensen bezoeken de Iguazu Falls vanuit Argentinië, simpelweg omdat hier het grootste deel van het complex ligt.

Falls in Brazilië

Vanuit de Braziliaanse kant heb je de beste panoramische uitzichten, maar aan de Argentijnse kant kun je veel dichter bij de waterval komen.

Verzameling van watervallen

In totaal vind je hier 270 watervallen die zich allen ‘storten’ in de Paraná rivier. Met een lengte van 2,7 kilometer (!) aan watervallen, is dit een bijzonder gezicht. De ligging van de watervallen maakt de ervaring nog gaver.

Rondom de watervallen ligt namelijk een enorm regenwoud, welke zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Iguazu Falls
Iguazu Falls

Wat is de beste reistijd?

De Iguazu Falls in Paraguay kun je natuurlijk het gehele jaar door bezoeken, maar er zijn een aantal maanden waarop de watervallen op hun mooist zijn. Dit komt doordat de watervallen niet het gehele jaar door een constante vloed van water kennen.

De mate waarin er toevoer van water is kan erg veranderen gedurende het jaar. Gelukkig is de temperatuur iets constanter en kan je rekening houden met zo’n 20 tot 30 graden, afhankelijk van de tijdsperiode.

September en oktober

De rustigste maanden om de Iguazu Falls in Paraguay te bezoeken zijn september en oktober. Je zult in deze maanden weinig (of in ieder geval minder) toeristen tegenkomen. Toch is de kans dat je deze prachtige plek voor jezelf hebt erg klein. In deze periode heb je de meeste kans op prachtige foto’s om het thuisfront jaloers te maken!

Januari en februari

In tegenstelling tot september en oktober zijn januari en februari enorm drukke maanden. In deze maanden vieren namelijk Argentijnen, Brazilianen en Paraguayanen vakantie en kan het erg druk zijn. Je komt dan niet alleen toeristen tegen, maar ook vele locals. In deze periode valt er veel regen en zijn de watervallen woest.

TIP ♥ – neem een poncho mee of doe je regenjas aan!

Maart tot en met juni

In maart tot en met juni regent het af en toe waardoor de regen zorgt voor extra water dat naar beneden stort, de Iguazu Falls in Paraguay op hun mooist. Dit is echt enorm gaaf. Het indrukwekkende water midden tussen de jungle, een ervaring om nooit meer te vergeten. We raden je dan ook aan om in deze maanden de watervallen te bezoeken.

Iguazu Falls

Te doen Iguazu Falls in Paraguay

Trek wat extra tijd uit voor een bezoek aan Iguazu Falls in Paraguay, want ook de natuur dat hierom heen gelegen is, is zeker de moeite waard om te verkennen. Er zijn meerdere plekken waar je de watervallen kunt bewonderen. We zullen er een aantal toelichten.

Velen zijn gelegen aan de kant van Argentinië of Brazilië. Je kunt deze plekjes gemakkelijk bezoeken vanuit Paraguay. Het levert je tevens extra stempels op in je paspoort: win-win!

Deze bezienswaardigheden van de Iguazu Falls moeten op jouw bucketlist staan:

#1 Upper Circuit (Argentinië)

Dit circuit langs de watervallen is 1,2 kilometer lang en loopt vanuit de jungle over het water. Tot je bij de watervallen komt, lijkt het net alsof je over een rivier loopt.

De weg naar de watervallen is prachtig en je komt meerdere uitzichtpunten tegen onderweg. Naja, uitzichtpunten… De hele weg naar de watervallen toe is één en al uitzichtpunt.

#2 Lower Circuit (Argentinië)

Tijdens dit circuit zie je eigenlijk dezelfde watervallen als tijdens het Upper circuit, maar dan vanuit een andere hoek. Deze route is iets minder gemakkelijk te bewandelen door de verschillende trappen die leiden naar de watervallen.

Tijdens deze wandeling loop je door de jungle waar je met geluk veel dieren kunt spotten.

TIP ♥ – bekijk hier de tips over deze circuits 

#3 Garganta del Diablo (Argentinië)

Ook wel de duivelsmond genoemd. Deze plek maakt haar naam waar, vanaf 82 meter hoogte stort er vanaf drie kanten water naar beneden (je staat namelijk aan de bovenkant). Je kunt op deze plek erg dichtbij het water komen wat echt indrukwekkend is.

#4 Garganta del Diablo (Brazilië)

Ook vanuit Brazilië kun je dit indrukwekkende punt bereiken. Vanaf deze plek kun je goed zien hoe immens de watervallen eigenlijk zijn.

#5 San Martín Island (Argentinië)

Wanner je het lower circuit bewandeld moet je echt de boot pakken naar dit eiland. Vanaf hier heb je namelijk een spectaculair uitzicht vanaf onder. Het eiland ligt in de Paraná rivier en is alleen bereikbaar wanneer je dit circuit bewandeld.

TIP ♥ – je kaartje voor de boot zit veelal in het toegangsbewijs van het park.

Macuco Falls Trail (Brazilië)

In verhouding is dit een kleine waterval van 25 meter hoog. Ook vanaf hier kun je goed zien hoe indrukwekkend de watervallen zijn. Daarnaast kun je aan het einde van deze trail de boot pakken om naar de voet van de watervallen te varen.

Iguazu Falls

Hoe kom je er?

Omdat de watervallen op de grens tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay liggen, kun je vanuit de drie verschillende landen de watervallen bezoeken. Voor alle drie de landen zullen we je uitleggen hoe je bij de watervallen kan komen.

Vanuit Paraguay

Vanaf Ciudad del Este kun je de watervallen gemakkelijk bezoeken door de brug over te steken naar Brazilië. Dit kan zowel lopend als met de bus. Vanaf Asuncion en Encarnacion reiden er bussen naar Ciudad del Este.

Vanuit Brazilië

Het bijzondere aan de watervallen bezoeken vanuit Brazilië is dat je vanuit hier goed kunt zien hoe het water naar beneden stort. Het water stort namelijk naar beneden richting Brazilië. Je kunt de watervallen bezoeken vanaf Foz do Iguacu. Vanaf hier kun je gemakkelijk verder reizen of naar toe reizen met de bus.

TIP ♥ – bezoek je de watervallen vanuit Brazilië of Paraguay? Breng dan zeker een bezoekje aan de Itaipu Dam. Dit is de grootste stuwdam ter wereld en het vormt de grens tussen beide landen.

Vanuit Argentinië

Het grootste deel van de watervallen ligt in Argentinië en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de andere twee landen. Vanuit Puerto Iguazu kun je verschillende watervallen bezoeken. Vanuit Puerto Iguazu gaan er veel bussen naar grote steden waardoor je gemakkelijk heen en weer kunt reizen.

Locatie

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

De Iguazu Falls zijn een echte must-see wanneer je Paraguay bezoekt. Deze enorme watervallen moeten hoe dan ook op jouw bucketlist staan. De Iguazu falls (of dus ook wel de Iguazu watervallen) zijn super indrukwekkend, met name omdat zij gelegen zijn in het regenwoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.