Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Visum voor Paraguay

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Een van de voordelen van reizen in Paraguay is dat je geen visum nodig hebt. Bij aankomst krijgt iedereen een 90-dagen visum. Of eigenlijk een stempel. Je hoeft dus niks te regelen voordat je het land in komt. Je moet wel een aantal dingen op orde hebben voordat je een visum voor Paraguay krijgt. Wij delen graag onze tips.

Visum voor Paraguay

Zoals geschreven heb je geen visum voor Paraguay nodig. Het is vrij eenvoudig om het land in te komen. Zodra je landt in Asunción krijg je een stempel in je paspoort gestempeld waarmee je 90 dagen in het land mag blijven.

Als je gaat werken in Paraguay zijn er uiteraard andere regels. Neem daarvoor contact op met de Ambassade in Brussel.

Wat heb je nodig?

Dat je geen visum hoeft aan te vragen betekent niet dat je geen documenten hoeft te laten zien bij aankomst. Ook daar zijn de Paraguayanen vrij makkelijk in. Het enige wat je moet kunnen laten zien is:

  • een paspoort dat geldig is bij aankomst;
  • lege pagina in paspoort voor stempel;
  • retour- of doorreisticket (wordt in parktijk zelden nagevraagd);
  • bewijs van gele koorts vaccinatie als je vanuit een land met risico op gele koorts komt.

TIP ♥ – bussen die landsgrenzen over rijden stoppen vaak niet bij de douane omdat locals geen stempel nodig hebben. Jij hebt die wel nodig dus zorg ervoor dat de chauffeur dit weet!

Asunción

Asunción

Langer dan 90 dagen blijven

Voor de meeste zal 90 dagen (3 maanden) genoeg zijn om Paraguay te bezoeken. Wil je toch langer blijven? Dat kan. Je kunt je visum voor Paraguay eenmalig met nog eens 90 dagen verlengen.

Echter, je kunt niet langer dan 180 dagen in een periode van 12 maanden in Paraguay blijven.

Wat wij vinden:
7.8/10

Samenvatting

Een van de voordelen van reizen in Paraguay is dat je geen visum nodig hebt. Bij aankomst krijgt iedereen een 90-dagen visum. Of eigenlijk een stempel. Je hoeft dus niks te regelen voordat je het land in komt. Je moet wel een aantal dingen op orde hebben voordat je een visum voor Paraguay krijgt zoals een geldig paspoort en retourticket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.