Voor vele is Peru een van de mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika. De bezienswaardigheden Peru zijn zo veelzijdig dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt. De oude tradities, de koloniale gebouwen en de bijzondere culturen in combinatie met de wildste landschappen met het Andes gebergte en de Amazone maken Peru tot een fascinerende bestemming.

Bezienswaardigheden Peru

Peru, en de bezienswaardigheden Peru, weten elke reiziger te boeien. Het land biedt dan ook een hoop. Van de eeuwenoude en wereldberoemde Machu Picchu tot de indrukwekkende kust. En van zwemmen met dolfijnen bij Iquitos tot het ijskoude Titicacameer in het Andesgebergte. Maar het zijn niet alleen dingen die je kunt bezoeken. De adrenaline-junkies kunnen zich hier ook uitleven met raften op de Uurbamba rivier, surfen bij het kustplaatsje Máncora, paragliden nabij Cuzco of de wereldberoemde Inca Trail lopen. Die diversiteit in bezienswaardigheden maken het land zo wonderbaarlijk en mysterieus tegelijk.

TIP – hieronder vind je een overzicht met alle bezienswaardigheden Peru

Wat is er te zien

De meeste komen waarschijnlijk aan in de bruisende en elegante hoofdstad: Lima. Een moderne stad waar je een mooie mix vindt van traditionele Peruaanse erfenis en een 21e eeuwse moderne stad. De volgende bezienswaardigheid Peru is dan misschien wel Cuzco. Een mooie koloniale stad, ooit het oude hart van het Inca-rijk. Vanaf hier maakt iedereen de toch, al dan niet via de Inca Trail, naar de Machu Picchu.

Maar naast de bekende bergketens heb je langs de kust nog veel meer fascinerende bezienswaardigheden Peru. Zo heb je bijvoorbeeld de bizarre Nazca Lines, die zo’n zeventig jaar geleden werden ontdekt. Net als het enorme Paracas National Reserce, vol met wilde dieren en uiteraard de bijzondere badplaats Huacachina. En als je dan alle bezienswaardigheden Peru hebt ontdekt kun je een dagje luieren en een glaasje Ica-wijn drinken in een van de vele bodegas.

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.