Huaraz National Park wordt ook wel Nationaal Park Huascarán genoemd en is een nationaal park. Ben je een groot liefhebber van de natuur en ben je in de buurt van het park? Dan raden wij je zeker aan om dit prachtige park te bezoeken. Je krijgt een prachtige omgeving te zien die je met een gids kunt verkennen.

Als je van plan bent dit prachtige nationale park te bezoeken lees dan deze pagina goed door. Hier vertellen we je onder andere over:

Huaraz National Park

Huaraz National Park of Nationaal Park Huascarán is in het jaar 1985 toegevoegd op de Werelderfgoedlijst en UNESCO. In het park vind je vele soorten planten, bloemen en bomen en wonen ook tientallen exotische diersoorten.

TIP – Huaraz wordt ook wel de ‘Adventure Capital‘ van de Andes genoemd

Denk hierbij aan de lama, de poema, de jaguar, de guanaco, het moerashert en de bruine krooneend, die je allemaal kunt zien als je een excursie organiseert naar het nationaal park.

Huaraz

Een trekking door de bergen is een unieke ervaring

Geschiedenis 

Het gebied rondom Huaraz National Park zou al bewoond zijn sinds 1200 voor Christus. In het gebied van het park zijn sporen gevonden van nederzettingen van de Chavin, de Inca en de Recuay.

WIST JE DAT – de bergen rondom Huaraz vormen de hoogste bergketen ter wereld naast de Himalaya’s.

Voor Huaraz National Park een beschermd nationaal park werd, heeft er in het gebied rondom het park veel mijnbouw plaatsgevonden. Dit komt omdat er kostbare ertsen in de grond van het gebied werden gevonden, die door de Spanjaarden dankbaar uit de grond werden gehaald na het veroveren van het gebied. Nu worden de oude mijnen niet meer gebruikt, aangezien het gebied van Huaraz National Park beschermd is geworden.

Klimtocht

Ben je avontuurlijk aangelegd en vind je het niet erg om flink te sporten tijdens je vakantie? Organiseer dan een klimtocht in Huaraz National Park.

Je kunt een dag bergbeklimmen in het natuurgebied, maar er worden ook tochten van twee, drie of vier dagen aangeboden.

Huaraz

Plaza De Armas in Huaraz

Bezienswaardigheden bij Huaraz National Park

De meeste mensen bezoeken Huaraz National Park om hier een tocht doorheen te maken, maar naast het organiseren van een excursie zijn er ook andere dingen die je in het gebied rondom het park kunt ondernemen. Meer over het organiseren van een tocht door het park en de andere dingen die je in de buurt van Huaraz National Park kunt doen, lees je in onderstaande alinea’s.

Een tocht door Huaraz National Park

Om Huaraz National Park te bekijken, moet je altijd een excursie met gids boeken. Officieel is het niet mogelijk om het park te bezoeken zonder gids, maar veel (ervaren) bergbeklimmers doen dit toch. Wij raden je aan de regels van het park te respecteren en gewoon een tocht met gids te boeken.   

TIP – Boek je een tocht met gids, dan kom je ook veel meer over het park te weten dan wanneer je in je eentje door het park gaat trekken

Huascaran

Bergen in het Huascaran National Park

The Archeology Museum of Ancash

In de buurt van Huaraz National Park vind je de stad Huaraz. In deze stad is niet zo veel te beleven, maar je vind er wel The Archeology Museum of Ancash. Dit museum staat geheel in het teken van de pre-Inca cultuur en heeft bovendien een prachtige tuin met bijzondere beelden.

TIP – een leuke optie voor overnachten is in een hostales, een soort huis waar je kunt slapen bij locals

Laguna Llanganuco

Op een uur afstand van de stad Huaraz vind je Laguna Llanganuco, die je door middel van een dagexcursie vanuit de stad kunt bezoeken. Bij Laguna Llanganuco kun je onder andere een bootje huren, maar ook ontspannen picknicken of gewoon een mooie wandeling maken door het bijzondere natuurgebied om het meer heen.

Activiteiten

In Huaraz kun je naast bergbeklimmen nog veel meer leuke activiteiten doen. De hele regio is ingericht op mensen die wel van een uitdaging houden. Zo kun je hier mountainbiken, rotsklimmen en kanoën.

Huaraz

Niet alleen de bergen zijn prachtig. Ook het llanganuco Lake is indrukwekkend.

Hoe kom je er?

De gemakkelijkste manier om naar Huaraz National Park te gaan, is door eerst naar de stad Huaraz te reizen en vanuit hier deel te nemen aan een georganiseerde tocht naar het park. De excursies naar Huaraz National Park worden door diverse touroperators aangeboden en je kiest zelf of je een dag naar het park wil reizen of een excursie van meerdere dagen wil boeken.

Vliegen – Huaraz Airport ligt eingelijk in Anta, op 23 kilometer van Huaraz. Een taxi naar van het vliegveld naar de stad kost je zo’n 20 sol. (€5).

Bus – de makkelijkste en goedkoopste manier om hier te komen is echter met de bus. Vanuit grote delen van Peru rijden bussen naar Huaraz.

TIP – bij TravelBird hebben ze op dit moment scherpe aanbiedingen voor reizen naar Peru.

Vervoer Huaraz
Huaraz

Het dorpje Huaraz in de bergen

Beste reistijd

Het droge seizoen (mei tot en met oktober) is de beste tijd om het park te bezoeken. Zeker als e van plan bent trekkingen te doen. Met name de maanden juli en augustus zijn goede maanden. De dagen zijn dan warm en zonnig terwijl de nachten helder zijn waardoor je de indrukwekkende sterrenhemel goed kunt zien.

Tijdens het regenseizoen, van december tot en met maart, zijn de dagen wat kouder. Regen valt vaak laat in de middag hoewel het nooit veel is. De nachten zijn warmer dan in het droge seizoen. In de bergen kan het wat mistiger zijn waardoor trekkingen wat lastiger zijn.

Locatie Huaraz National Park