Lima, de hoofdstad van Peru, heeft meer dan negen miljoen inwoners en is zeer in trek bij toeristen. Als je naar Zuid-Amerika gaat, dan is het zeker de moeite waard om naar Lima, de grootste stad van het land, te gaan. Het is niet de mooiste stad van het continent, maar onmisbaar tijdens je reis door Peru.

TIP – Bij CheapTickets boek je voor €518 een retourtje vanaf Amsterdam

Als je binnenkort van plan bent om naar Zuid-Amerika te gaan, dan is deze stad een aanrader. Op deze pagina geven we je nuttige tips en informatie, zoals:

Lima, introductie

Ga je voor de eerste keer naar Peru? Dan is de kans vrij groot dat je in Lima aan komt. Hier gaan dan ook veel internationale vluchten naar toe. Toch reizen veel mensen gelijk door en missen deze mooie stad. Jammer, want er is zoveel te zien! Als je echt voor de architectuur naar de stad komt, dan moet je naar het oude centrum gaan.

TIP – voor een prachtig uitzicht moet je naar de San Cristobal Hill, dit is het hoogste punt van de stad.

Je vindt hier namelijk de gebouwen met prachtige oude koloniale gebouwen en sfeervolle pleintjes. Ook zijn er wijken die je kunt bezoeken zoals Miaflores en Barranco.

Bike tour

Een leuke manier om Lima te ontdekken is door een fiets tour.

Je rijdt langs de sublieme kust van Lima en geniet van het bijzondere erfgoed in een kleine groep met een Engels sprekende gids.

Lima

Lima in de avond

5 leuke bezienswaardigheden

De stad Lima heeft veel moois te bieden. Het is niet zo mooi als bijvoorbeeld Quito, maar dat maakt de stad zeker niet onaantrekkelijk. De bezienswaardigheden in Lima die je zeker niet mag missen kun je hieronder vinden.

1. Lima Downtown

Als je een bezoek brengt aan de stad, dan is het oude centrum (Lima Downtown), iets wat je niet over mag slaan. Het centrale plein van de stad is Plaza de Armas. Je ziet in het midden een grote fontein, aan de noordzijde van het plein is het Peruaanse parlement gevestigd.

Als je hier aan komt, neem dan even rustig de tijd om alles in je op te nemen en rond te kijken. Veel indrukwekkende gebouwen, zoals het gemeentehuis en de kathedraal en je kunt ook binnen kijken. In de kathedraal zijn overblijfselen van Francisco Pizarro (de stichter van de stad) te vinden. Vanaf het plein kun je naar de diverse straatjes in de omgeving lopen.

Je kunt zelf de buurt verkennen en de winkelstraten inlopen. Achter het paleis vind je een grote rivier met een boulevard, heerlijk als het warm is om even af te koelen. 

Lima

Lima Main Square tijdens zonsondergang

2. Barranco

De wijk Barranco wordt vaak de gezelligste wijk genoemd. De wijk heeft een mooie oude brug en veel restaurantjes. Er rijden veel oude Amerikaanse auto’s en Kevers rond, wat echt typerend is voor deze wijk. In het park Reserva vind je Circuito Magico del Aguas, een mooie fonteinshow met muziek en een spannende lasershow.

Iglesia San Francisco

De kerk Iglesia y convento de San Francisco is ook de moeite waard. Deze kerk dateert uit 1674 en je kunt de catacomben die er onder liggen bezoeken (hier liggen duizenden menselijke beenderen). Er is ook een bibliotheek met antieke boeken en teksten van de Franciscanen en Dominicanen die je kunt bekijken

3. Miraflores

Bezoek de wijk Miraflores gelegen aan de kust, daar vind je ook de piramide Huaca Pucllana (een pre-Inca tempel van kleisteen). Er zijn veel tempels gesloopt en de materialen worden ingezet bij nieuwbouw. 

Surfen in Punta Negra

De echte surf liefhebbers kunnen helemaal losgaan in Punta Negra. Veel mooie surfplekken en surflessen, genieten en ervaring opdoen!

Lima

Plaza de Armas in Lima

3x doen in Lima

Ga je binnenkort naar Lima? Lees dan nog een klein stukje verder aangezien we nog wat tips geven over leuke dingen om te doen in deze hoofdstad.

1. Geheime dansvoorstellingen

Je vindt hier veel ‘geheime’ dansvoorstellingen. Verborgen op plekken waar je het niet verwacht en alleen open op vrijdagen. We hebben het hier over Lima’s beroemde peñas. Locals die traditionele dansen op live muziek uitvoeren in verborgen keldertjes van restaurants. Het zijn misschien niet de beste dansen, maar ze zijn zeker authentiek. Don Porfirio in Barranco is zo’n plek waar je dit kunt bijwonen.

2. Paragliden

Er zijn weinig hoofdsteden in de wereld waar je over heen kunt vliegen door te paragliden. Alleen daar om moet je dit al doen. Door de ligging van de stad en de sterke wind is dit een ideale plek voor urban paragliding, zoals ze dat hier noemen. Uiteraard hoef je zelf niet te vliegen. Bij Aeroxtreme ga je ‘achterop zodat jij kunt genieten van het bijzondere uitzicht over de stad en de Costa Verde.

3. Leer surfen

Naast dat er weinig steden zijn je kunt paragliden zijn er ook weinig hoofdsteden waar je kunt leren surfen. In Lima kan het. De opmerkelijk consistente golven maken het een ideale plek om te leren surfen. Je vindt meer dan genoeg surfscholen langs het strand. Het is heerlijk om te surfen en in de zee bezig te zijn om daarna te genieten van een biertje op het strand.

Lima

De geschiedenis

Op 18 januari 1535 is de stad gesticht door Francisco Pizarro onder de naam La Ciudad de Los Reyes, wat stad van de koningen betekent. Vanaf de 16e eeuw kreeg de stad de naam Lima, wat afkomstig is van het woord Rimac (spreker). Dit is ook de naam van de rivier die door de stad loopt. In cultureel opzicht is deze stad een belangrijke stad in Zuid-Amerika, waaronder ook de haven Callao

De stad kent een rijke geschiedenis. Door aardbevingen is er echter veel verloren is gegaan. Vanaf de 20e eeuw werd de vervuiling van het milieu een groot probleem. Er werd gezocht naar een alternatief voor het drukke stadsverkeer, de metro werd gebouwd.

WIST JE DAT – Lima ook wel de City of Kings werd genoemd?

Vervoer in Lima

In de stad zelf kun je het beste de bus of de taxi nemen als vervoersmiddel. Vraag van tevoren wel wat de rit kost en probeer te onderhandelen. De rit naar het oude centrum van Lima mag niet meer dan 10 sol kosten (ongeveer €3). De stad kent een groot verkeersprobleem. De hele dag door kan het verkeer er vast staan en kun je geen kant op. De metroverbinding wordt dan vaak aangeraden om te gebruiken. 

TIP check on pagina vliegtickets Peru met handige tips voor goedkope tickets

Lima

Het oude gedeelte van Lima

Beste reistijd Lima

De stad is gelegen in het dal van de Rimac, gelegen aan de kust van de Grote Oceaan. Het kent geen extreme hitte of kou, er heerst een vochtig, maar subtropisch mild klimaat. De gemiddelde temperatuur is tussen de 18,5 en de 19 graden. De zomer is de beste reistijd. Deze loopt van december tot april. Het is dan maximaal 29 graden.

In de winter is het er tussen de 12 en 19 graden (half juni tot september). In de wintermaanden is de hemel bewolkt en in de zomer is het vrijwel altijd een heldere lucht.

TIP – de beste reistijd voor Lima zijn de maanden december tot en met april

Beste reistijd Lima

Locatie Lima

Heb je een vraag of opmerking?

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.