Als je aan het backpacken bent door Peru en vele verschillende drukke en toeristische steden bezoekt, is het niet zo vreemd dat je af en toe behoefte hebt aan wat rust. Wil je even helemaal tot rust komen tijdens jouw reis door Peru, dan raden wij je aan om naar badplaats Mancora te gaan. Meer over deze populaire badplaats waar je heerlijk kunt ontspannen, lees je op deze pagina.

Wie lekker wil ontspannen en even wil bijkomen van zijn of haar reis door Peru is hier aan het goede adres. Op deze pagina vertellen we jet volgende over Mancora;

Mancora; intro

Mancora is een klein vissersdorpje dat je in het noorden van Peru vindt. Het dorpje is niet zo groot, maar toch ideaal voor een paar ontspannen dagen aan het strand. Dit komt omdat de stranden hier niet alleen prachtig zijn, maar het dorpje ook in de zonnigste regio van het land ligt.

TIP – neem een kitesurfles. Het is hier veel goedkoper dan in Nederland en de wind in Mancora is bijna altijd goed om te kitesurfen.

Overigens hoef je je zeker niet te vervelen als je hier bent, want naast prachtige stranden vind je in het kleine vissersdorpje ook vele hostels, restaurants, surfscholen en zelfs discotheken.

Een prima plek om een paar dagen te verblijven, waarna je weer met volle energie aan de rest van je reis door Peru kunt beginnen.

Mancora

Het strand van Mancora

Bezienswaardigheden bij Mancora

Je kunt niet alleen naar het strand. Je kunt er ook veel andere dingen zien en ondernemen. De leukste bezienswaardigheden die je in Mancora of in de buurt van dit dorpje kunt zien en de leukste activiteiten die je er kunt ondernemen, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

TIP – wil je echt feesten? Verblijf dan in het Loki Hostel in Mancora. De feestjes van dit hostel duren iedere nacht tot in de vroege ochtend. Wil je juist niet feesten, dan weet je nu welk hostel je moet vermijden.

Los Pilares

Heb je even genoeg gezien van de stranden van Mancora, dan reis je naar het natuurgebied Los Pilares in de buurt van het vissersdorpje. In de bossen van Los Pilares kun je paardrijden, in prachtige watervallen zwemmen en zelfs een duik nemen in een modderbad. En ben je avontuurlijk aangelegd? Dan maak je een tweedaagse riviertour over het water in Los Pilares, waarbij je over de wildste wateren kunt raften.

De Fernández-vallei

In de directe omgeving van Mancora ligt de zogeheten Fernández-vallei. In deze vallei vind je een natuurlijke warmwaterbron, waar je heerlijk in kunt zwemmen. Door het warme water en de mooie omgeving kom je heerlijk tot rust en dit kun je zeker gebruiken als je na een paar dagen weer verder reist naar de drukkere gebieden van Peru.

4 redenen om naar Mancora te gaan

Reizigers die wel eens in dit stadje zijn geweest hoeven dit niet te lezen. Die zullen het ongetwijfeld met ons eens zijn. Het is een relaxed backpackerstadje waar van alles te doen is. Je kunt je hier makkelijk een aantal dagen vermaken. Hier een aantal redenen om naar Mancora heen te komen.

1. Leer surfen

De zee van Mancora heeft ideale golven, zowel voor beginnende als voor de wat meer ervaren surfers. Je kunt zelf het water in gaan en je kunsten laten zien aan de mensen op het strand, maar je kunt ook surfles nemen. Groot voordeel: omdat de stranden zo langgerekt zijn, is het er voor je gevoel altijd rustig. Het is dus niet zo dat je op een bomvol strand moet staan met je surfplank, maar dat het vrij rustig is

2. Ga naar een strandfeest

Wie dacht dat full moon parties alleen in Koh Phangan in Thailand voorkwamen heeft het mis. De hoeveelheid TukTuks verraadt het Aziatische gevoel al een beetje maar de full moon parties maken het Azië gevoel compleet. Met het uitstekende strand en vele bars is Mancora elke maand het decor van de legendarisch maanfeestjes. Volgens elke local moet je dit een keer meegemaakt hebben.

3. Het is backpacker paradijs

Niet dat hier alleen maar backpackers lopen. Helemaal niet zelfs. Maar de prijzen zijn wel backpackers minded. Mancora is namelijk eg goedkoop. Een dorm in een slaapzaal kost bijvoorbeeld slechts €6 per nacht. En dan slaap je ook nog op slechts 2 minuten lopen van het strand. De gemiddelde kosten van een moto taxi naar de stad (5 minuten rijden) kost je nog niet eens een €1.

4. Het is heerlijk rustig

Het gebeurt niet vaak dat je delen van het strand voor jezelf hebt. Wij hebben heel wat van de wereld gezien en je komt altijd wel iemand anders tegen. In Mancora hadden we dagen aan het strand waar niemand te bekennen was. Op de locals na natuurlijk. Dat was niet bij de ‘main’ beach, maar op 15 minuten lopen van het stadje. Alsnog, heerlijk rustig!

Mancora

Het is DE plek om te relaxen in Peru

De geschiedenis van Mancora

Mancora was ooit een klein vissersdorpje waar niet veel toeristen kwamen, maar tegenwoordig is dit wel anders. Het dorp is nog altijd niet op en top toeristisch, maar de locals zijn inmiddels wel gewend aan toeristen.

TIP – proef de verse ceviche bij een van de lokale tentjes eens, want dit is een heerlijke maaltijd die je nergens anders zo lekker en zo vers kunt eten. Ook lekker: het verse kokoswater dat je bij diverse verkopers op het strand kunt kopen.

Mancora is bekend geworden om de prachtige standen die je bij het vissersdorpje ligt: toen hier veel over geschreven werd in de internationale media, gingen er steeds meer toeristen naartoe. Daar komt nog bij dat het stadje bekend staat als leuke surfplaats om heen te gaan en motorrijders hier ook regelmatig langskomen, aangezien er enkele mooie motorroutes in de buurt van het stadje liggen.

Hoe kom je er?

Mancora ligt op rum 1.100 kilometer van Lima. Het is  zelfs sneller om vanuit Quito te reizen 🙂 En de reis naar dit kustplaatsje is bijna net zo mooi als het plekje zelf.

Je kunt er het makkelijkste komen door naar Talara of Tumbes te vliegen. Vanuit Talara is het nog 72 kilometer, met een beetje geluk een uur of twee, over kronkelende wegen door het ruige en woeste woestijnlandschap, tot je de zee ziet.  

In Mancora

In het stadje zelf heb je geen auto nodig: de beste bars, restaurants, hotels en danslocaties zijn allemaal op loopafstand, en er is maar één onverharde weg die door de stad loopt. Als je van het ene uiteinde naar de andere moet, kun je voor ongeveer $2 in een TukTuk sappen.

Mancora

Het weer in Mancora is bijna altijd goed

Beste reistijd 

Het weer is eigenlijk altijd goed. Dat komt omdat het maar een kort regenseizoen heeft (maart en april). De rest van het jaar heb je hier heerlijke temperaturen schommelend tussen de 25 en 30 graden. De rustige maanden zijn maart tot november. De temperaturen zijn prima maar er is dan wat minder te beleven.

Het hoogseizoen (drukke maanden) is van half december tot en met februari. Tijdens New Year’s Eve wordt de stad en het strand overspoeld door bussen die extra bezoekers brengen.

Beste reistijd Mancora

Locatie Mancora

Heb je een vraag of opmerking?

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.