Als je geen georganiseerde reis boekt zul je in Peru ook op zoek moeten naar accommodatie. Dat is in veel plekken niet zo lastig. Zeker in bekende plaatsen zit genoeg accommodatie waardoor je vaan niet hoeft te reserveren. De meeste mensen zullen overnachten in een hotel of hostel. Op deze pagina geven we je handige tips en nuttige informatie over het overnachten Peru met tips over onder andere:

Overnachten Peru

Lima en Cuzco zijn de steden waar je de meeste accommodatie vindt. Dit zijn tevens de duurste steden om te overnachten Peru. Tijdens het hoogseizoen (juni tot en met augustus) en nationale feestdagen is het verstandig om vooraf te reserveren. Prijzen worden in die periode tevens verdriedubbeld.

TIP – er wordt in Peru officieel 10% sales tax gerekend. Vaak hoeven toeristen dit niet te betalen, of het is al in de prijs inbegrepen.

Hotel Peru

Hotels zijn er genoeg in Peru. Zeker bij de bekendere bezienswaardigheden zijn er vaak zo veel hotels dat vooraf reserveren vaak niet nodig is. Een hotel heb je in allerlei soorten en maten. Je hebt kleinere budget hotels waar je nog geen €20 per nacht betaald maar ook exclusieve resorts waar je al snel €250 per nacht betaald. 

TIP – hotels boek je vaak goedkoper bij Booking.com dan in het hotel zelf!

In Peru heb je ook de posada. Dit is een klein hotel of pension. Het lijkt meer alsof je bij iemand thuis slaapt dan in een hotel. Er zijn veel bijzondere locaties waar je kunt overnachten Peru. Zo kun je slapen bij in het dicht beboste Amazone gebied of hoog in het Andes gebergte.

Eerste nacht

Moet je nu wel of niet reserveren? Wij reserveren zelf zo weinig mogelijk omdat we liever vrij zijn in ons reisschema. Wat we wel doen is de eerste nacht reserveren. Zo hoef je na aankomst nooit te zoeken naar accommodatie. Dat scheelt een hoop stress en sjouwen met koffers.

Handige weetjes

  • Peru heeft accommodate voor elk budget, zeker bij toeristische attracties
  • Bij veel accommodatie kun je tegen betaling je was laten doen of je tas/koffer stallen
  • Een habitación simple is een eenpersoonskamer. Een habitación doble is een kamer met twee bedden en een habitación matrimonial heeft een tweepersoonsbed of queen-sized bed.
  • Vraag of je de kamer mag zien voordat je de kamer boekt
  • Je kunt in Peru ook kamperen maar campings zijn er niet veel

Hostel Peru

Hostels zijn vaak iets goedkoper dan hotels. Vaak slaap je al voor zo’n €10 per nacht in een hostel. Het kan goedkoper als je in een dorm room slaapt. Een soort zaal waar meerdere mensen slapen. Een hostel is vooral populair onder jongeren en backpackers. Het feit dat hostels goedkoper zijn heeft gelukkig niets te maken met de kwaliteit. 

WIST JE DAT – een hostel niet te vergelijken is met een hostales? Dit is een soort guesthouse, geen hostel.

Een hostel biedt vaak genoeg kwaliteit. Sterker nog. Veel hostels hebben betere faciliteiten en service dan hotels. Vaak deel je een badkamer (met warm water) waardoor de prijzen goedkoper zijn.