Peru is een prachtig land. Veel meer dan de Machu Picchu waar veel mensen het land van kennen. Peru us het land van het indrukwekkende Andes gebergte, de bijzondere Inca cultuur, de gigantische Amazone, het gevarieerde eten en de vriendelijke mensen. Het is een land waar je makkelijk een aantal maanden kunt reizen zonder je een dag te vervelen.

TIP  – voor €418 boek je bij CheapTickets een retourtje Amsterdam – Lima

Er trekken jaarlijks duizenden mensen naar Peru. En dat is niet voor niets. Want naast de mooie natuur en de indrukwekkende cultuur heb je hier ook een hoop activiteiten die je kunt doen. Zo kun je goed wandelen, fietsen, klimmen of surfen. Er is voor iedereen wat te zien of doen. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Peru te lezen;

Beste reistijd Peru

Bij reisinformatie Peru hoort ook de beste reistijd. Die is voor Peru niet zo makkelijk te bepalen. Het land heeft namelijk nogal aparte fysieke kenmerken. Daardoor heb je in Peru behoorlijk wat verschillen qua temperatuur en klimaat. Je kunt in februari aan de kust schitterend weer hebben maar in het Andes gebergte van de straat regenen.

Wat ons betreft is de beste reistijd in Peru de periode net na het regenseizoen. De natuur is dan nog mooi groen, het regent al minder en het is nog niet zo druk. Als je meer gedetailleerde informatie zoekt over de de beste reistijd check dan de pagina beste reistijd Peru.

Machu Picchu

De Machu Picchu in Peru 

Budget Peru

Je leest van alles op internet over het budgetteren van je reis. Het is een lastig onderwerp omdat het voor iedereen anders is. De één reist met een budget van €100 per dag terwijl iemand anders niet meer dan €20 uit wil geven. Wij hebben als stelregel dat je beter een hoger budget kunt inplannen zodat je meer kan doen en zien, dan inzetten op een laag budget en halverwege de reis zonder geld zitten.

TIP – reken op zo’n €25 tot €30 per dag als low-budget reis voor Peru

Als je €25-€30 per dag aan houdt heb je een realistischer budget. Reken niet op €15 per dag. Dat is alleen mogelijk voor de echte low-budget reizigers.

Meer gedetailleerde info vind je op onze pagina Budget Peru.

Realistisch

Wees realistisch met het berekenen van je budget Peru. Je kunt voor $15 per dag rondkomen maar heel veel van het land zie je dan niet.

Je neemt ongetwijfeld een keer het vliegtuig i.p.v de bus of eet wat duurder.

Visum Peru

Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig voor Peru. Als je aankomt in Peru (Lima) krijg je bij de luchthaven een toeristenstempel die 30 dagen geldig is. Wil je langer dan 30 dagen door Peru reizen? Geen probleem. Geef dit aan en je krijgt een 90-dagen-stempel.

Je moet wel een immigratie formulier invullen. Dit heet een Tarjeta Andina de Migraciones. Bewaar deze goed want als je Peru weer verlaat moet je deze inleveren bij de Peruaanse migratiedienst.

TIP – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Peru

Yanayacu River

Een lokaal dorp aan de Yanayacu River op de Amazone in de buurt van Iquitos

Inentingen Peru

Bij reisinformatie Peru hoort ook de inentingen. Op het moment van schrijven zijn er geen inentingen verplicht voor Peru. Dit kan wel veranderen dus houd deze site goed in de gaten. Er zijn wel een aantal aanbevolen inentingen waaronder DTP,  hepatitis A en een vaccinatie tegen gele koorts (in gebieden oostelijk van de Andes en in het noordelijke kustgebied).

BELANGRIJK – in Peru heerst op dit moment het ZIKA-virus. Meer info hierover vind je bij Inentingen Peru.

Eten en drinken Peru

Het eten in Peru is behoorlijk gevarieerd. Het heeft zelfs invloeden uit Aziatische landen. De laatste jaren heeft het eten in Peru wat veranderingen ondergaan. Zo werden gerechten van bergstammen uit de Andes gecombineerd met de wok kunsten uit Azië. En door de Spaanse overheersing vind je ook Zuid-Europese invloeden.

Het eten is redelijk pittig maar niet zo pittig als in bijvoorbeeld Thailand. Pepers worden apart geserveerd. Daarnaast kun je in veel grote steden ook Westers eten krijgen. Meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Peru.

Vervoer Peru

Als je gaat reizen door Peru zul je vooral met de bus reizen. Daarnaast worden binnenlandse vluchten steeds vaker ingezet omdat ze steeds goedkoper worden. Houd er rekening mee dat door slechte weersomstandigheden vluchten en busreizen geannuleerd kunnen worden.

TIP –  check onze pagina Vliegtickets Peru met 10 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets

Naast de bus zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om van A naar B te komen. Voor meer gedetailleerde info verwijzen we je door naar de pagina Vervoer Peru waar je info vind over onder andere het vervoer met de bus, vliegtuig, trien, boot en auto.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.