Het bepalen van de beste reistijd Peru is nog niet zo makkelijk. Door de bijzondere fysieke kenmerken van het land kunnen de temperaturen in het hele land enorm verschillen. Zo zijn de maanden december tot en met februari goed als je naar de kust gaat. Maar deze maanden zijn juist helemaal niet geschikt voor het bezoeken van het Andes gebergte omdat het dan veel regent.

Beste reistijd Peru

Naar onze mening is de beste reistijd Peru de periode na het regenseizoen en net voor het drukke seizoen. Dan is de natuur namelijk mooi groen, het regenseizoen is achter de rug en de hordes toeristen moeten nog aan komen. De maanden april en mei zijn daarom goede maanden om te reizen.

TIP; Een retourtje Lima boek je al vanaf €518. Vergelijk de Tickets hier.

Als je alles wil weten over de beste reistijd Peru lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

TIP – de beste reistijd Peru zijn de maanden mei tot en met oktober met juni tot en met augustus als piekmaanden

De seizoenen van Peru

De beste reistijd van Peru heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Niet zozeer verschillen deze seizoenen qua weer maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of bezienswaardigheden. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

Machu Picchu
Juni tot en met augustus

Dit is het droge seizoen en tevens het drukste seizoen. Veel reizigers komen naar Peru omdat het niet vaak regent. Het is droog in het Andes gebergte (Machu Picchu) en de temperatuur aangenaam is. Prijzen voor accommodatie en highlights schieten wel omhoog in deze periode.

Tussenseizoen

Iquitos
Spt t/m Nov & Mrt t/m Mei

In deze maanden is heersen de lente en de herfst in de hooglanden. Deze maanden zijn ideaal omdat het wat minder druk is bij bezienswaardigheden maar nog steeds mooi weer is. September tot en met november zijn goede maanden voor een regenwoud trekking.

Laagseizoen

Mancora
December t/m februari

Deze maanden vormen het regenseizoen. De bekende Inca Trail is gesloten wegens onderhoud. Dit zijn echter wel de zomermaanden in Peru. Dat betekent dat het aan de kust heel erg lekker is. De zee is gunstig om in te zwemen en temperaturen zijn goed.

LET OP – de beste reistijd Peru verschilt ook in de bergen, aan de kust en het midden van Peru.

Beste reistijd in de Andes

Het Andes gebergte is de hoogste bergketen van Zuid Amerika. De beste reistijd in de bergen van Peru is vrij duidelijk. Van december tot en met maart is er zware regenval. De beste periode om richting het Andes gebergte te trekken voor de Machu Picchu en de Inca Trail zijn de maanden juni tot en met september.

Uiteraard is het mogelijk dat je in het regenseizoen een aantal droge en mooie dagen hebt en in het droge seizoen een aantal natte dagen. Voor de jungle van de Peru gelden ongeveer dezelfde reistijden hoewel de regenval iets zwaarder en frequenter is. Daarnaast is het warm en vochtig in de jungle gedurende het hele jaar.

Beste reistijd Peru

TIP – de beste reistijd voor de bergen in Peru zijn de maanden mei tot en met oktober.

Beste reistijd aan de kust

Onze wintermaanden lenen zich goed voor een strandvakantie in Peru. De maanden december tot en met maart zijn namelijk de warmste maanden aan de kust (zeker in het noorden). Januari is hierin de warmste maand. Groot voordeel van deze maanden is dat de zee is opgewarmd is en dus ideaal voor zwemmen met dolfijnen.

Beste reistijd Peru

TIP – de beste kans op het mooiste weer aan de kust heb je in de maanden november tot en met maart

Mancora

Beste reistijd Amazone

Voor de regio rondom de Amazone in Peru gelden ongeveer dezelfde reistijden als voor het Andes gebergte hoewel de regenval hier iets zwaarder en frequenter is. Daarnaast is het warm en vochtig in de jungle gedurende het hele jaar.

Het regenwoud heeft een sub-tropisch klimaat en van oktober tot en met april regent het heel erg veel. In het droge seizoen, van mei tot en met september kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. De luchtvochtigheid is dan erg hoog.

Beste reistijd Peru

TIP – het beste weer in het Amazone regenwoud heb je in de maanden mei tot en met september

Iquitos