Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Inentingen Peru

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Het regelen van je inentingen Peru wordt door sommige nog wel eens overgeslagen. Het is iets waar veel mensen op bezuinigen. Dit raden wij niet aan. Ziek worden op reis is namelijk geen pretje. Helaas spreken wij uit ervaring.

Verplichte inentingen Peru

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Peru. Dat kan veranderen dus houd de website van de Rijksoverheid altijd in de gaten. Als er wel verplichte inentingen gelden voor een land, neem deze dan ook. Zonder die inentingen kom je een land namelijk niet binnen.

TIP ♥ – voor een reis naar Peru zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Dat er geen verplichte inentingen Peru zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar Peru. Dit zijn de volgende:

 • Een vaccinatie tegen DTP;
 • vaccinatie tegen hepatitis A
 • vaccinatie tegen gele koorts (in gebieden oostelijk van de Andes en in het noordelijke kustgebied)

Ga je langer dan drie maanden naar Peru? Dan worden de volgende inentingen Peru aanbevolen:

 • vaccinatie tegen hepatitis B
 • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

TIP ♥ – bij Meditel kun je je voordelig en makkelijk laten inenten

Malaria

Houd er rekening mee dat in delen van Peru Malaria voor komt. Dit zijn delen die onder de 2.000 meter liggen in het Amazonegebied (denk aan Iquitos). Het gebruik van malariatabletten (malarone of lariam) wordt sterk aanbevolen in deze regio. In andere delen van Peru is anti-muggenspray voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

 • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
 • Groen = muggenwering
 • Grijs = geen malaria
Inentingen Peru

Bron: Vaccinatie Op Reis

Wat wij vinden:
 • 7/10
  Zuid-AmerikaExpert - 7/10
7/10

Samenvatting

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Peru. Dat kan veranderen dus houd de website van de Rijksoverheid altijd in de gaten. Als er wel verplichte inentingen gelden voor een land, neem deze dan ook. Zonder die inentingen kom je een land namelijk niet binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.