Het regelen van je inentingen Peru wordt door sommige nog wel eens overgeslagen. Het is iets waar veel mensen op bezuinigen. Dit raden wij niet aan. Ziek worden op reis is namelijk geen pretje. Helaas spreken wij uit ervaring.

Verplichte inentingen Peru

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Peru. Dat kan veranderen dus houd de website van de Rijksoverheid altijd in de gaten. Als er wel verplichte inentingen gelden voor een land, neem deze dan ook. Zonder die inentingen kom je een land namelijk niet binnen.

TIP – voor een reis naar Peru zijn er geen inentingen verplicht

Zika Virus

Hou er rekening mee dat in Peru het zikavirus voor komt! Het virus wordt verspreid door de gelekoortsmug. Het zikavirus is e gevaarlijk voor zwangere vrouwen!

Ben je zwanger (of wil je zwanger worden)? Check dan eerst met je huisarts of het wel veilig is om naar Peru af te reizen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor de zwangerschap. Meer informatie over het zikavirus vind je op de websites van het RIVM.

Aanbevolen inentingen

Dat er geen verplichte inentingen Peru zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar Peru. Dit zijn de volgende:

  • Een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts (in gebieden oostelijk van de Andes en in het noordelijke kustgebied)

Ga je langer dan drie maanden naar Peru? Dan worden de volgende inentingen Peru aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

TIP – bij Meditel kun je je voordelig en makkelijk laten inenten

Malaria

Houd er rekening mee dat in delen van Peru Malaria voor komt. Dit zijn delen die onder de 2.000 meter liggen in het Amazonegebied (denk aan Iquitos). Het gebruik van malariatabletten (malarone of lariam) wordt sterk aanbevolen in deze regio. In andere delen van Peru is anti-muggenspray voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria
Inentingen Peru

Bron: Vaccinatie Op Reis

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.