Als je op reis gaat, is het checken van de visum Peru vereiste een van de eerste dingen die je doet. Voor Peru ben je in dat geval snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk 3 maanden (90 dagen) in Peru blijven zonder visum.

Visum Peru

Zodra je landt in Peru (waarschijnlijk in Lima) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel voor een verblijf van 30 dagen. Als je langer wil blijven kun je dit aangeven. Je krijgt dan een stempel voor 90 dagen. Hoewel je geen visum Peru nodig hebt, dien je als toerist wel een soort immigratie formulier in te vullen. Dit heet een Tarjeta Andina de Migraciones. Zodra je Peru weer verlaat moet je deze inleveren bij de Peruaanse migratiedienst.

Bewaar dit document dus goed! Als je het formulier niet kunt overleggen kan je vertrek uit Peru namelijk geweigerd worden.

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Peru blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld gratis een 30, of 90-dagen visum krijgt dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum krijgt. Dit zijn;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Peru
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
 • een ingevuld formulier (Tarjeta Andina de Migraciones)

Wil je langer dan 3 maanden (90 dagen) in Peru blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

TIP

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Reizen vanuit Bolivia

Als je Peru binnen komt via Bolivia over land let er dan op dat je een stempel moet krijgen van de Peruaanse immigratiedienst in Desaguadero of Copacabana. Immigratiekantoren op sommige plekken aan de grens zijn niet altijd open of lastig te bereiken. Een stempel heb je namelijk ALTIJD nodig!

Reizen vanuit Ecuador

Ook als je vanuit Ecuador over land Peru binnenkomt dien je een inreisstempel in je paspoort te krijgen van de Peruaanse immigratiedienst.

Comments

1
 1. Jarvi

  IK was benieuwd als ik een visum nodig heb als ik naar Peru/ Bolivia wil gaan ?
  Ik heb een Surinaams paspoort maar ik heb een Nederland verblijfsvergunning!
  Ik hoor het graag van u.

  Beantwoorden

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.