Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA EXPERT

Rondreis Peru

Peru is een van de populairste landen in Zuid-Amerika. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met de indrukwekkende Inca cultuur en de prachtige natuur heeft het land vee te bieden. Een rondreis Peru is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

TIP ♥ – bekijk de mooiste rondreis door Peru bij Tenzing Travel

Peru

Tijdens het reizen Peru kun je het Cruz Del Condor viewpoint in de Colca Canyon bekijken

Vakantie Peru

Bij een vakantie denk je misschien aan Gran Canaria of Curacao, maar waarom niet naar Peru? Je kunt ook prima vakantie vieren in Peru. Er is genoeg te zien in het land. En waar je met een georganiseerde rondreis vast zit aan een reissschema heb je tijdens een vakantie Peru alle vrijheid. Het enige wat vast ligt is je vlucht en je hotel. Overdag ben je vrij om te gaan en te staan waar je zelf wil.

Het enige nadeel is dat Chili behoorlijk groot is. Zo’n 18 keer groter dan Nederland. Als je dus in een hotel verblijft ben je vaak gebonden aan dagtrips. Daarom kun je het beste in of rondom Santiago of Patagonië blijven. Twee gebieden in Chili waar veel te zien is. Andere handige plekken zijn Iquique of Arica. Een andere, iets minder voor de hand liggende optie, is de Elqui Valley.

Peru Reisspecialisten

Before you go

Het backpacken Peru wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij backpacken weinig vast plant betekent niet dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Peru

Als je gaat backpacken (of een rondreis Peru maakt) is het belangrijk om te weten wat je ongeveer uit zal geven. Een budget is per persoon verschillend maar je reken er op dat je minimaal €25 tot €30 per dag per persoon uit geeft. Het kan goedkoper als je low-budget reist en duurder als je wat meer luxe zoekt.

TIP ♥ – lees hier meer over het budget

Beste reistijd Peru

De beste reistijd Peru is door heel het land verschillend. Dat komt door de fysieke kenmerken van het land. Hierdoor kunnen de temperaturen in het hele land verschillen. Aan de kust heb je bijvoorbeeld goed weer in de maanden december tot en met februari. Maar in het Andes gebergte regent het dan veel vaker.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over de beste reistijd van Peru

Visum Peru

Je hebt voor Peru geen visum nodig. Zodra je aan komt op het vliegveld krijg je namelijk een toeristenstempel. Deze is 30 dagen geldig. Wil je langer blijven? Geef dit dan aan, dan krijg je een stempel voor 90 dagen. Hoewel je geen visum Peru nodig hebt, dien je als toerist wel een soort immigratie formulier in te vullen.

TIP ♥ – lees hier meer over het visum

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Zuid-AmerikaExpert - 8/10
8/10

Samenvatting

Peru is een van de populairste landen in Zuid-Amerika. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met de indrukwekkende Inca cultuur en de prachtige natuur heeft het land vee te bieden. Een rondreis Peru is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.