Peru is een van de populairste landen in Zuid-Amerika. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met de indrukwekkende Inca cultuur en de prachtige natuur heeft het land vee te bieden. Een rondreis Peru is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

TIP – bij CheapTickets boek je voor €518 een retourtje Peru

Rondreis Peru

Een rondreis Peru is een van de leukste manieren om het land te ontdekken. Van de exotische jungle tot de kustwoestijn of de adembenemende toppen van de Andes. Peru heeft een duizelingwekkende hoeveelheid aan plaatsen die je kunt bezoeken. En de mogelijkheid voor een waar avontuur is grenzeloos.

Of je nu de heilige Inca Trail loopt, pisco drinkt in een slaperig koloniale stad, zwemt met dolfijnen of peddelt over de Amazone. In Peru kan het! Waar je ook gaat, wat je ook zoekt, de levendige Peruaanse cultuur en de vriendelijke mensen zullen je rondreis Peru opfleuren.

Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken. Veruit de voordeligste partij is TravelBird. Je kunt hier makkelijk, veilig en snel online boeken.

Peru

Tijdens het reizen Peru kun je het Cruz Del Condor viewpoint in de Colca Canyon bekijken

Vakantie Peru

Bij een vakantie denk je misschien aan Gran Canaria of Curacao, maar waarom niet naar Peru? Je kunt ook prima vakantie vieren in Peru. Er is genoeg te zien in het land. En waar je met een georganiseerde rondreis vast zit aan een reissschema heb je tijdens een vakantie Peru alle vrijheid. Het enige wat vast ligt is je vlucht en je hotel. Overdag ben je vrij om te gaan en te staan waar je zelf wil.

Het enige nadeel is dat Chili behoorlijk groot is. Zo’n 18 keer groter dan Nederland. Als je dus in een hotel verblijft ben je vaak gebonden aan dagtrips. Daarom kun je het beste in of rondom Santiago of Patagonië blijven. Twee gebieden in Chili waar veel te zien is. Andere handige plekken zijn Iquique of Arica. Een andere, iets minder voor de hand liggende optie, is de Elqui Valley.

Before you go

Het backpacken Peru wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij backpacken weinig vast plant betekent niet dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Peru

Als je gaat backpacken (of een rondreis Peru maakt) is het belangrijk om te weten wat je ongeveer uit zal geven. Een budget is per persoon verschillend maar je reken er op dat je minimaal €25 tot €30 per dag per persoon uit geeft. Het kan goedkoper als je low-budget reist en duurder als je wat meer luxe zoekt.

Visum Peru

Je hebt voor Peru geen visum nodig. Zodra je aan komt op het vliegveld krijg je namelijk een toeristenstempel. Deze is 30 dagen geldig. Wil je langer blijven? Geef dit dan aan, dan krijg je een stempel voor 90 dagen. Hoewel je geen visum Peru nodig hebt, dien je als toerist wel een soort immigratie formulier in te vullen.

Beste reistijd Peru

De beste reistijd Peru is door heel het land verschillend. Dat komt door de fysieke kenmerken van het land. Hierdoor kunnen de temperaturen in het hele land verschillen. Aan de kust heb je bijvoorbeeld goed weer in de maanden december tot en met februari. Maar in het Andes gebergte regent het dan veel vaker.