Er komen jaarlijks duizenden toeristen naar Peru. Sommige steken de grens over via land, maar de meest daarvan komen hier door te vliegen naar Lima. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen voor vliegtickets Peru de laatste jaren zijn gedaald. Als je goed zoekt, vlieg je voor minder dan €550 naar Lima.

Garantie op het goedkoopste vliegtickets Peru kunnen we je helaas niet geven. We kunnen echter wel onze kennis en ervaringen (en die van andere reizigers) me jullie delen zodat het zoeken naar het beste ticket wat makkelijker wordt. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Peru boeken

Er zijn vandaag de dag behoorlijk wat websites waar je tickets kunt boeken. Toch zijn er een paar duidelijk goedkoper dan de rest. Denk bijvoorbeeld aan CheapTickets of Skyscanner. Dit zijn vergelijkingssites die een duidelijk overzicht maken van de goedkoopste vliegtickets Peru die op dat moment beschikbaar zijn.

Als je je vliegticket Peru gaat boeken, zorg dan dat je flexibel bent in je vertrekdatum. Zoeken op een vaste datum is vaak nadelig. Bij CheapTickets kun je een tabel naar voren halen waar de goedkoopste vliegtickets van een paar dagen staan i.p.v. één datum.

Daarnaast kun je er van uit gaan dat vliegen in het weekend altijd duurder us. Net als vliegen in onze vakantieweken. Ook al is dat niet altijd de beste tijd om naar Peru te gaan. Check de afbeelding rechts voor een voorbeeld van flexibele data.

Vliegtickets Peru

De beste vliegticket websites

Er zijn ontelbaar veel websites te vinden waar je goedkope vliegtickets Peru kunt boeken. Als je goed zoekt en op tijd boekt kan een ticket zomaar ineens €100 goedkoper zijn dan gepland! Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket.

CheapTickets

WTC

WTC logo

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

het goedkoopste vliegticket Peru vinden is bijna onmogelijk. Luchtvaartmaatschappijen werken met ingewikkelde algoritmes waardoor ze per dag, en zelfs per uur, de prijzen kunnen verhogen of verlagen.

Hierdoor is het moeilijk te bepalen waar en wanneer je de goedkoopste tickets kunt boeken. Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes.

TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 56 dagen van te voren het voordeligst zijn

Beste tijd

Uit onderzoek blijkt dat dinsdag de beste dag is om te boeken. De prijzen zijn dan het laagst. De meeste luchtvaartmaatschappijen publiceren op dinsdag hun beste deals. 

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Peru verlaagt, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

TIP – heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Check dan de voordelige reizen van TravelBird

Vertrek plaats

Waar vind je de goedkoopste vliegtickets Peru? Er zijn een aantal dingen die bepalend zijn voor de prijs van je ticket. Vliegen in het weekend is bijna altijd duurder dus het plannen van je reis is redelijk belangrijk. Daarnaast kunnen vliegtickets goedkoper worden als je zoekt op andere vertrekplaatsen dan Amsterdam.

Check ook eens tickets vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen.