Een vliegticket is meestal het beginpunt van je reis naar Zuid-Amerika. Het eerste wat je boekt en waar je naar gaat kijken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en websites om zelf een vliegtickets Zuid-Amerika te boeken. Als je alleen gaat backpacken in Zuid-Amerika is een enkeltje naar Lima vaak de beste en goedkoopste optie. Lima heeft de beste en snelste verbindingen met de rest van Zuid-Amerika. Mocht je al een planning in je hoofd hebben is een open ticket ook een optie. Hiermee kun je vaak een aantal vluchten boeken in een ruim tijdsbestek (bijv. een jaar). Je kunt dan de data aanpassen als je dit (ruim) van te voren aangeeft.

De voordeligste bestemmingen

Wij reizen inmiddels al heel wat jaren naar en door Zuid Amerika en weten welke bestemmingen populair zijn en ook nog eens goed te betalen 🙂 . Hieronder hebben we de actuele prijzen van de 6 meest populaire bestemmingen in Zuid-Amerika gezet. Wij updaten deze prijzen regelmatig!

Lima - €475

Lima

Lima is een goedkope bestemming in Zuid-Amerika. En ook nog eens een leuke stad!

Rio - €435

Rio de janeiro

Rio is een van de populairste bestemmingen in Zuid-Amerika. En dat is niet voor niets. 

Buenos Aires - €558

Buenos Aires

Buenos Aires is niet alleen een leuke stad maar ook een goed vertrekpunt voor de rest van Zuid-Amerika.

Bogota - €480

Bogota

Bogota is een bekende stad in Zuid-Amerika. Ideale plaats om je reis te beginnen!

Quito - €625

Quito

Quito is meer dan alleen maar een hoofdstad. En je kunt je reis vanaf hier voordelig voortzetten.

Rio it is!

Voor veel reizigers die naar Zuid-Amerika gaan is Rio het begin punt. De reden hiervoor is dat vliegtickets Amsterdam – Rio vele malen goedkoper zijn dan andere landen in Zuid-Amerika. Vaak stunten ticket sites ook met prijzen naar Rio. Een andere voordelige bestemming is Lima in Peru.

Een voordeel is dat je in bijna alle landen in Zuid-Amerika visum vrij kunt reizen. Het is dus veel voordeliger om naar Rio te vliegen en vanuit daar door te vliegen naar bijvoorbeeld Sucre in Bolivia. Een retourticket naar Sucre kost je namelijk al snel €1.350! En een ticket van Rio naar Sucre kost je misschien €200. Andere voordelige bestemmingen zijn;

LAN

Een van de bekendste budget airlines in Zuid-Amerika is LAN. Dit is een soort Ryan Air van Zuid-Amerika. Ze hebben vaak voordelige vliegtickets van en naar veel landen.

Het is raadzaam om in het hoogseizoen en tijdens of vlak voor nationale feestdagen vluchten te reserveren omdat ze snel vol zitten.

Parkeren

Wil je gaan vliegen naar Zuid Amerika dan is parkeren nabij het vliegveld soms erg duur. Zeker als je voor langere tijd weg gaat. Als je op Schiphol parking kijk vind je goede tips voor het goedkoop parkeren nabij Schiphol.