Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Suriname

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Als er een land waar Nederlanders een band mee moeten hebben dan is het wel Suriname. Een land met een bijzondere diversiteit. Van Paramaribo, de bruisende hoofdstad van het land, tot aan de groene jungles van het binnenland met indrukwekkende rivieren en valleien. Het is een klein land dat uitblinkt in natuurlijk schoon.

TIP –tickets naar Suriname nu voor €704

Het land bestaat voor een groot deel uit oerwoud en er wonen maar 500.000 mensen. Toch is het een land met een bekende link voor veel Nederlanders. Maar naast een gezamenlijke geschiedenis heeft het land veel meer. Het is een land van uiterste. Je kunt winkelen en party-hard gaan in Paramaribo terwijl je op een paar uur rijden in de ongetemde jungle komt met niemand om je heen.

Waarom naar Suriname

Omdat het een klein, maar bijzonder land is. De inwoners, die naast Nederlandse (of Britse) kolonisten bestaat uit afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven, Indiase, Indonesische en Chinese contractarbeiders of inheemse indianen, is bijzonder vriendelijk.

En door deze taalbarrières wordt het reizen in Suriname alleen maar uitdagender. Gelukkig er is bijna altijd iemand in de buurt die een beetje Engels spreekt.

Wat is er te zien

Suriname is geen groot land. Dat betekent niet dat er niks te zien is. Zo kun je een beetje geschiedenis ophalen in de koloniale steden als Paramaribo, op een bootje over het Bigi Pan meer varen, chillen op een van de stranden zoals die van Galibi, apen kijken in de indrukwekkende jungle of de beroemde Brownberg beklimmen. Suriname mag dan klein zijn, het weet elke reiziger te boeien.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Top Tips Suriname

Dit is een van de bekendste landen in Zuid Amerika. Daardoor is het reizen best makkelijk. Op bijna elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker en zeker niet minder spannend. We hebben een aantal tips voor je.

  • Reken voor een overnachting in een budget hotel/hostel zo’n 150 Surinaamse Dollar (€18)
  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
  • Om Suriname te bezoeken heb je een visum (Toeristenkaart) nodig. Deze kost $25
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget

Backpacken

Essentiële reisinfo

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Zuid-AmerikaExpert - 7/10
7/10

Samenvatting

Als er een land waar Nederlanders een band mee moeten hebben dan is het wel Suriname. Een land met een bijzondere diversiteit. Van Paramaribo, de bruisende hoofdstad van het land, tot aan de groene jungles van het binnenland met indrukwekkende rivieren en valleien. Het is een klein land dat uitblinkt in natuurlijk schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken