Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Suriname Rivier

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Suriname River of de Surinamerivier is een rivier van 480 kilometer lang die door het centrum en het oosten van Suriname loopt. Omdat de rivier veel toeristen trekt, is er altijd wel iets te beleven. Daar komt nog bij dat het flink heet kan worden in Suriname, waardoor het heerlijk kan zijn om in de Suriname Rivier af te koelen.

Suriname Rivier

De Surinamerivier is een brede en ondiepe rivier die in totaal 480 kilometer lang is. De rivier loopt langs de districten Brokopondo, Para, Commewijne, Wanica en Paramaribo en wordt door de meeste toeristen bezocht in de districten Brokopondo en Paramaribo. Brokopondo is populair onder toeristen omdat de rivier hier voorzien is van een grote dam, namelijk de Afobakadam. 

TIP € overal langs de rivier vind je hotels en hostels varierend in prijs tussen RD$60 en RS$300.

Door de aanleg van deze dam is het Brokopondostuwmeer ontstaan. Het district Paramaribo is populair omdat hier, naast de Surinamerivier, de meeste toeristische highlights van Suriname te vinden zijn.

Suriname Rivier

Bezienswaardigheden bij Suriname Rivier

De rivier is zo lang, dat er in ieder gebied rond de Suriname Rivier weer andere bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Ga je bijvoorbeeld naar de Suriname Rivier in Paramaribo, dan zijn de bezienswaardigheden heel anders dan in het district Para.

TIP ♥ een 4-daagse tour kost je rond de €530. Je ziet dan wel het hele gebied.

De meeste mensen gaan naar de rivier om hier lekker te ontspannen. Het is heet in Suriname en door naar de rivier te gaan, kun je lekker afkoelen tijdens je ontspannen vakantie. Daar komt nog bij dat er veel restaurants en resorts in de buurt van de rivier liggen, waardoor er genoeg te doen en te beleven is in de omgeving van de Suriname Rivier.

Beste reistijd Suriname

De geschiedenis 

De rivier was voorheen vooral belangrijk voor de lokale nijverheid, maar enkele jaren geleden hebben de locals ontdekt dat de rivier ook veel toeristen trekt. Op de meest toeristische delen van de rivier zijn daarom nu vele (luxe) resorts te vinden, waar je heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van de rustige omgeving. Echt druk is het er niet, maar het is zeker toeristischer geworden dan enkele jaren geleden.

Apiapaati

In het midden van de Suriname River vind je het mini-eilandje Apiapaati. Op dit eiland vind je geen luxe resorts, maar slaap je in een primitief hutje. Verblijf je even op dit eiland, dan zie je echt hoe de lokale bevolking hier leeft. Je hebt bijvoorbeeld geen stromend water, maar wast je in de rivier. En wil je het toilet doorspoelen? Dan vul je een emmer met water uit de Suriname Rivier.

Hoe kom je er?

Het district Paramaribo ligt aan een deel van de Suriname River en is het populairst onder toeristen die naar Suriname gaan, simpelweg omdat hier meer toeristische highlights te vinden zijn dan enkel de Surinamerivier.

Suriname River

Beste reistijd

In Suriname is het eigenlijk altijd warm en vochtig, maar in de maanden februari tot en met (half) april en augustus tot november is het droger dan in de rest van het jaar. Daarom raden wij je aan om in deze maanden naar Suriname te gaan, zodat je kunt genieten van het beste klimaat. Je kunt ook buiten deze periode reizen, maar dan moet je wel rekening houden met wat meer regen.

Locatie Suriname River

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Zuid-AmerikaExpert - 8/10
8/10

Samenvatting

Suriname River of de Surinamerivier is een rivier van 480 kilometer lang die door het centrum en het oosten van Suriname loopt. Omdat de rivier veel toeristen trekt, is er altijd wel iets te beleven. Daar komt nog bij dat het flink heet kan worden in Suriname, waardoor het heerlijk kan zijn om in de Suriname Rivier af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.