Suriname is een stuk minder bekend dan andere landen in Zuid-Amerika. Maar dat betekent niet dat er minder te doen of te zien is. Het is juist een veelzijdig land. Het ene moment loop je in Suriname, de bruisende hoofdstad, het andere moment begeef je je diep in de jungle van het binnenland. Het is een klein, maar fascinerend land met veel hoogtepunten!

TIP  – voor €619boek je bij CheapTickets een retourtje Amsterdam – Paramaribo

Een voordeel van reizen door Suriname is, is dat je het land grotendeels voor jezelf hebt. Op de locals na natuurlijk. Het toerisme is hier nog niet zo ontwikkeld als in andere Zuid-Amerikaanse landen en dus is het er nog relatief rustig.  Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Suriname te lezen;

Beste reistijd Suriname

De beste reistijd voor Suriname kun je eigenlijk in twee periodes onderscheiden. Er zijn namelijk twee droge seizoenen in het land. De eerste is van februari tot en met april. Het tweede droge seizoen loopt van augustus tot en met november. Daarnaast heb je nog een regenseizoen in Suriname. Dat loopt van april tot en met augustus en november tot en met februari.

Meer informatie over het weer vind je op de pagina beste reistijd Suriname.

Beste reistijd Suriname

Een cruise over de rivieren is erg indrukwekkend 

Budget Suriname

Een budget is altijd een persoonlijk iets. Daarom is het best lastig om bedragen te noemen. De een wil graag low-budget reizen en in budget hotels slapen terwijl de ander wil genieten van luxe en lekker wil luieren in een resort aan het strand.

het is mogelijk om voor €25 per dag per persoon te reizen in Suriname. Maar dit is wel heel erg low-budget. Een realistischer budget zal rond de €40 per persoon per dag liggen. Meer info hierover vind je op de pagina Budget Suriname.

TIP – reken op zo’n €35 tot €40 per dag als budget voor Suriname.

Realistisch

Wees realistisch met het berekenen van je budget. Je kunt voor $25 per dag rondkomen maar heel veel van het land zie je dan niet.

Iedereen reist of overnacht wel eens wat luxer.

Visum Suriname

Voor een reis naar Suriname heb je GEEN visum nodig maar een Toeristenkaart. Zonder zo’n toeristenkaart kom je het land niet in. Zo’n kaart kun je in Nederland kopen bij de Ambassade in Amsterdam maar ook bij aankomst in Suriname. 

Een toeristenkaart is 30 dagen geldig en kost je €30. Zo’n kaart is maar één keer geldig. Je kunt dus niet meerdere keren het land in met een toeristenkaart. Meer info hierover lees je op Visum Suriname.

Zonsondergang in de bossen 

Inentingen Suriname

Als je op reis gaat naar Zuid Amerika heb je vaak inentingen nodig. Voor Suriname zijn dat er niet zo veel. Je hoeft je namelijk alleen in te enten tegen gele koorts. En dit hoeft alleen als je zeven dagen voor aankomst in Suriname in een gele koorts land bent geweest. Er komt in sommige delen van het land wel Malaria voor, evenals het Zikavirus.

BELANGRIJK – in Suriname heerst op dit moment het ZIKA-virus. Meer info hierover vind je bij Inentingen Suriname.

Eten en drinken Suriname

Het eten in Suriname is best gevarieerd. Dit komt omdat de bevolking van Suriname uit veel verschillende etnische groepen bestaat. De Surinaamse keuken is een combinatie van Indische, Afrikaanse,Javaanse (Indonesië), Chinees, Nederlands, Portugees en Indiaanse keukens.

Het drinken is wat minder gevarieerd. Ze drinken in Suriname de bekende friswdrankmerken die we in Europa ook kennen. Dat noemen ze hier ook wel soft. Soms gooien ze frisdrank in een plastic zakje wat je dan kan drinken met een rietje. Meer info lees je op Eten en Drinken Suriname.

Vervoer Suriname

Het vervoer in Suriname is nogal bijzonder. De wegen die er zijn, zijn vaak in niet zo beste staat. Het is nogal een uitdaging om van A naar B te komen. Dat maakt het reizen uiteraard wel avontuurlijk.

Er zijn een aantal opties om je te verplaatsen in Suriname. De bekendste en meest gebruikte optie is de bus. Andere opties zijn het vliegtuig, hoewel dit niet altijd veilig is, een huurauto of de boot. Meer hierover lees je op vervoer Suriname.