Het budget Suriname is deels afhankelijk van je eigen wensen. De een neemt genoegen met een hostel van €10 per nacht terwijl iemand anders juist wat meer luxe wil. Wat wel zeker is, is dat Suriname relatief goedkoop is in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika.

TIP – bij Travelbird hebben ze vaak mooie aanbiedingen voor reizen richting Zuid-Amerika. Soms ook naar Suriname.

Budget Suriname

Een budget Suriname vaststellen is best lastig. Er is veel info over te vinden maar uiteindelijk zul je je eigen budget Suriname vast moeten stellen. In theorie kun je voor €25 per dag per persoon rondkomen. Dit is echt wel erg low-budget en het is beter om een iets hoger budget aan te houden.

€25 is zo’n 200 Surinaamse Dollar. Als je hier van uit gaat moet je denken aan slapen in een dormitory (gedeelde slaapkamer), eten op straat of low-budget restaurants, vervoer met lokaal vervoer weinig betaalde bezienswaardigheden.

TIP – reken voor je budget Suriname op minimaal €35-€40 per dag

Een budget €35 tot €40, zo’n 290 Surinaamse Dollar, is meer realistisch. Zeker als je bedenkt dat een dagtrip al makkelijk €35 kost. Het ligt er dus aan wat je zelf wil doen tijdens je reis door Suriname. Wij raden aan om altijd iets hoger in te zetten dan halverwege zonder geld te zitten.

Realistisch

Je hoort nog wel eens van mensen die als budget Suriname €15 per dag aanhouden. Als je rekent op €15 per dag slaap je altijd in dormitories, eet je altijd op straat en reis je alleen met lokaal vervoer.

Dit kan, maar is niet realistisch. Iedereen neemt een keer de minivan i.p.v de lokale bus en we eten allemaal een keer in restaurants i.p.v. op straat.

Kosten per persoon per dag

Budget Suriname

Surinaamse Dollar

De munteenheid in Suriname is de Surinaamse Dollar (SRD). Op dit moment (augustus 2016) is 100 Surinaamse Dollar zo’n €12. Je kunt in Nederland en België geen Surinaamse Dollar krijgen. Je kunt de Surinaamse Dollar alleen in Suriname zelf krijgen. Dit kan door te pinnen of door geld te wisselen.

Hoewel de officiële munteenheid de Surinaamse Dollar is, worden er veel prijzen in euro’s of Amerikaanse dollars aangegeven. De meeste winkels en banken zullen ook Amerikaanse Dollars accepteren. Het kan dus zeker geen kwaad om wat ‘vreemde’ valuta als cash mee te nemen.

Creditcards worden geaccepteerd door grotere hotelketens en sommige touroperators. Vaak met commissie.

TIP – Amerikaanse Dollars worden ook veel gebruikt om mee te betalen. Neem dus wat dollars mee.

ATM

Je kunt in banken, hotels en money changers Euro’s en Dollars wisselen.

In alle grote steden in Suriname vind je ATM’s. Niet alle banken accepteren echter buitenlandse passen. RBC is de meest betrouwbare bank die buitenlandse passen accepteert.

eten suriname