Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Eten en drinken Suriname

Suriname is een stuk minder bekend in Zuid-Amerika dan andere landen. Dat is een gemiste kans voor culinaire reizigers. Het eten Suriname is, net als zijn buurlanden Guyana en Frans Guyana, zeer gevarieerd met interessante gerechten – heel anders dan de rest van Zuid-Amerika. Lees hier alles over onder andere:

Eten Suriname

Het eten Suriname is heel gevarieerd. Dit komt omdat de bevolking van Suriname uit veel verschillende etnische groepen bestaat. De Surinaamse keuken is een combinatie van vele internationale gerechten, waaronder Indische, Afrikaanse, Javaanse (Indonesië), Chinees, Nederlands, Portugees en Indiaanse keukens.

TIP – houd er rekening mee dat de Madam Jeanette peper de lievelingspeper is hier. Pittig eten dus!

Tot de jaren ’70 was Suriname een Nederlandse kolonie, en de Nederlandse brachten Indonesische en Indische arbeiders om te werken aan in de plantages. Deze werknemers maakte vervolgens hun favoriete gerechten met lokaal beschikbare ingrediënten. Zo werd het eten Suriname  geleidelijk gemixt met de inheemse en Europese gerechten. Dit alles bij elkaar werd de moderne Surinaamse keuken.

Fruit en roti

De roti in Suriname is heel erg lekker! Het wordt veel als lunch gegeten. Verder is de rijst met kip hier populair. Een gerecht met roots in India.

Daarnaast kun je hier veel vers fruit (passievrucht) kopen. Een verse fruitshake is een lekker tussendoortje!

eten Suriname

Verse vis in Suriname

Wat eet men in Suriname?

De diversiteit qua inwoners heeft ervoor gezorgd dat het eten Suriname veel bijzondere gerechten heeft. Zo eten ze in Suriname  roti, nasi goreng, Bakmi, pom, snesi Foroe, moksi meti en losi Foroe. De samenstelling van deze gerechten is een unieke creatie.

TIP – veel gerechten in Suriname worden gecombineerd met satésaus en gebakken banaan.

Veel gerechten bestaan uit rijst, tayer en cassave, en roti. Meestal staat er ook kip op het menu in vele variaties zoals de Chinese kip of de Indiase kip masala en pom. Ook eten ze veel vis en groente zoals kousenband bonen, augurk, amsoi en aubergine. Voor een pittige smaak, worden pepers gebruikt. Verder wordt er ook veel fruit gegeten.

Drinken Suriname

Het drinken is wat minder gevarieerd. Ze drinken in Suriname de bekende friswdrankmerken die we in Europa ook kennen. Dat noemen ze hier ook wel soft. Soms gooien ze frisdrank in een plastic zakje wat je dan kan drinken met een rietje. Dit gebeurd ook wel eens in Azië.

Er wordt ook alcohol gedronken. Het Parbobier is veruit het populairste biertje die je overal kan krijgen. Verder is er uiteraard ook koffie en thee te krijgen.

Kraanwater

In principe kun je kraanwater in Suriname drinken. Zeker in Paramaribo. Toch wordt er wel aangeraden om flessen mineraal water te kopen.

eten suriname

Vers fruit

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.