Dit is vaak niet het meest favoriete deel van de voorbereiding van je reis. Helaas hoort het er wel bij. Sommige reizigers kiezen er uit kostentechnisch oogpunt nog wel eens voor om inentingen Suriname niet te halen. Dit raden we niet aan, zeker niet nu er het Zika-virus heerst. Ziek worden op reis is namelijk geen pretje. Helaas spreken wij uit ervaring.

Verplichte inentingen Suriname

De enige inenting voor Suriname die verplicht is, is die tegen gele koorts. Deze is echter alleen verplicht als je (voor aankomst in Suriname) in de voorgaande zeven dagen in een gele koorts land bent geweest. Dat er verder geen inentingen Suriname verplicht zijn betekent niet dat dit zo blijft. Zorg dus dat je altijd op de hoogte blijft voor vertrek.

TIP – voor een reis naar Suriname is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de voorgaande zeven dagen in een gele koorts land bent geweest.

Aanbevolen inentingen

Er worden naast de verplichte inenting tegen gele koorts nog een aantal inentingen aangeraden. Dit is om te voorkomen dat je toch geïnfecteerd kunt raken. Zeker in gebieden rond de bossen en regenwouden in Suriname kun je infecties oplopen. Aanbevolen inentingen zijn:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A

Ga je langer dan drie maanden naar Suriname? Dan worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B

Malaria

Houd er rekening mee dat in delen van Suriname ook Malaria voor komt. Zeker in het zuidelijke gedeelte van Suriname komt Malaria voor. Vergis je niet in Malaria. Het wordt door reizigers nog wel eens onderschat maar het is een serieuze infectie die bij slechte behandeling kan leiden tot de dood.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria
Inentingen Suriname

Bron: Vaccinatie Op Reis

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.