Om Suriname in te komen heb je een visum nodig. Of eigenlijk een Toeristenkaart. Het visum Suriname bestaat nog wel maar is wat anders dan een Toeristenkaart. Een Toeristenkaart is een los kaartje waarmee je 30 dagen door Suriname kunt reizen.

Visum Suriname

Je hebt dus GEEN visum Suriname nodig maar een Toeristenkaart. Alle Nederlanders en Belgen dienen zo’n Toeristenkaart aan te vragen. Een toeristenkaart is 30 dagen geldig. Bij aankomst op het vliegveld krijg je van de Immigratiedienst een kortverblijf van 30 dagen in het paspoort en op de Toeristenkaart afgestempeld.

LET OP – een toeristenkaart is maar één keer geldigEen toeristenkaart kun je op de volgende manieren verkrijgen;

  • Bij het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname. Deze staat in Amsterdam;
  • Bij speciale balies op Schiphol. Balienummers RC167 en RC168 zijn hier voor bestemd;
  • Bij de luchthaven in Paramaribo (Johan Adolf Pengel).

Houd er rekening mee dat als je de Toeristenkaart in Nederland aan vraagt het 2 werkdagen duurt voordat je deze in bezig hebt (behalve op Schiphol).

TIP – voor een toeristenkaart betaal je €30

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld Toeristenkaart kunt kopen voor 30 dagen dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je deze krijgt. Dit zijn;

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij bij aankomst in Suriname;
  • je moet een retourticket (of ticket naar andere bestemming) kunnen overhandigen;
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane;

Wil je langer dan 30 dagen in Suriname blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

TIP

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

TIP – reis je met één of meerdere minderjarigen (jonger dan 17 jaar)? Dan moet je naast een geldig paspoort en retourticket nog een aantal zaken kunnen overhandigen. Neem hiervoor contact op bij de Ambassade.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.