Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Reizen in Suriname

Suriname heeft een sterkte band met Nederland. Veel Nederlanders met Surinaamse roots gaan ieder jaar op vakantie in Suriname en ook veel Nederlanders en Belgen bezoeken het land voor een mooie rondreis of vakantie. Het land heeft prachtige bezienswaardigheden, een heerlijk klimaat en een bijzonder vriendelijke bevolking. Alle ingrediënten voor een mooie reis zijn daarom al aanwezig. Gelukkig (of helaas) begint ook de rest van de reiswereld Suriname steeds meer te ontdekken als ideale bestemming. Wil jij gaan reizen in Suriname? Lees dan hieronder verder over de verschillende mogelijkheden.

Reizen in Suriname

Ondanks dat het een klein en bijzonder land is, biedt het reizen in Suriname wel zo een aantal uitdagingen. Er worden ruim 20 talen gesproken in het kleine landje. Dat heeft alles te maken met de roerige geschiedenis van het land en de afkomst van de inwoners. De inwoners bestaan naast de inheemse stammen uit Nederlandse (of Britse) kolonisten, afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven, Indiase en Indonesische en Chinese contractarbeiders.

En door deze taalbarrières wordt het reizen in Suriname alleen maar uitdagender. Gelukkig er is bijna altijd wel iemand in de buurt die een beetje Engels spreekt. Daarnaast is de bevolking ontzettend vriendelijk en altijd bereid om te helpen. 

Galibi

Zonsondergang nabij Galibi

Wat voor type reiziger ben jij?

Voordat we je meer vertellen over het reizen in Suriname is het goed om te bepalen wat je in Suriname wil doen. Je kunt immers op verschillende manieren door het land reizen. Wil je gaan backpacken, met een auto rondreizen of liever aan het strand relaxen?

Het kan allemaal, het ligt er maar net aan wat voor type reiziger je zelf bent.

Backpacken in Suriname

Backpacken is op dit moment enorm populair onder jongeren. En steeds meer van deze backpackers weten Suriname te vinden als backpack bestemming. Naast vakantie gangers vind je dus steeds meer en vaker backpackers in Suriname.

Dat backpacken alleen is weggelegd voor de jonge reizigers is een misverstand. Iedereen die wil reizen in Suriname kan dat met een backpack doen. Backpacken hoeft niet perse met een backpack te zijn of voor de jonge reizigers. Het gaat om de vrijheid die je ervaart tijdens het reizen. Hoe je dat doet maakt niet uit. Het backpacken is meer een mind-set.

Backpacken in Suriname ➜ Tips

Wij jij graag backpacken in Suriname? Check dan onze pagina over backpacken met alle tips die je moet weten over backpacken in Suriname.

Rondreis in Suriname

Van alle landen in Zuid-Amerika is Suriname één van de minst populairste landen voor een rondreis. Een rondreis door Suriname is kan namelijk best ingewikkeld zijn. Ondanks dat de grote steden goed bereikbaar zijn kan het binnenland soms lastig te bereiken zijn. Daarnaast heeft het land meer dan 20 verschillende talen. Wat het reizen soms best een uitdaging kan maken.

Er zijn op internet ontzettend veel rondreizen te boeken variërend van een week (echt waar!) tot een maand of langer. Als je een georganiseerde rondreis door Suriname gaat maken check dan onze tips over reizen in dit prachtige land!

Rondreis in Suriname ➜ Tips

Wij jij graag rondreizen in Suriname? Check dan onze pagina over rondreizen in Suriname met alle tips en de beste reisorganisaties voor reizen in Suriname.

Vakantie in Suriname

Suriname is een populair vakantie land onder Nederlanders en ook steeds vaker onder Belgen. Dat is natuurlijk te verklaren door de sterke band die veel Nederlanders met Suriname hebben. Ook gaan er veel mensen op vakantie naar Suriname om familie te bezoeken. Het land schikt zich dus perfect voor een overheerlijke vakantie. Het weer is er goed en de stranden zijn er mooi. Ideaal om even bij te komen van alle stres in Nederland en met een volle batterij weer terug te keren naar Europa.

Check onze tips over het boeken van een mooie vakantie!

Vakantie in Suriname ➜ Tips

Ook een vakantie in Suriname behoort tot de mogelijkheden. Bekijk al onze tips en opties voor de beste vakantie in Suriname.

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Zuid Amerika Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Gelukkig (of helaas) begint ook de rest van de reiswereld Suriname steeds meer te ontdekken als ideale bestemming. Wil jij gaan reizen in Suriname? Lees dan hieronder verder over de verschillende mogelijkheden.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.