Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Backpacken Suriname

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Als er een ding zeker is, dan is het wel dat backpacken door Suriname een groot avontuur is. Het land is nog niet overgenomen door massatoeristen en de kans is groot dat je bijna geen andere backpackers tegen komt. Het geeft je de ruimte en vrijheid om overal te gaan waar je wilt. Backpacken Suriname is dan ook een mooie en uitdagende manier om het land en haar inwoners te leren kennen.

Backpacken in Suriname

Voor veel backpackers is Suriname niet de eerste bestemming die in ze opkomt. Dat komt omdat het land misschien niet zo veelzijdig is als landen in de buurt. Maar dat wil niet zeggen dat je backpack ervaring in Suriname niet een avontuur wordt of zal zijn. Het land biedt op zijn eigen manier weer uitdagingen. Zo spreken de mensen er 20 verschillende talen. Het is dus niet zo dat je er met een klein beetje Spaans wel rond komt, zoals in de meeste andere landen in Zuid- en Midden-Amerika.

Ongerept Suriname

Daarnaast zijn de binnenlanden van Suriname nog grotendeels ongerept en authentiek. Je vindt hier de inheemse bevolking van het land en hun prachtige cultuur. En als je verder reist zal je versteld staan van de hoeveelheid cultuur die er in zo’n klein land met zo weinig (500.000) inwoners is. Dat heeft grotendeels te maken met de vele bevolkingsgroepen die er leven in het land. Iedere bevolkingsgroep heeft zo zijn eigen godsdienst en cultuur meegenomen en behouden.

Paramaribo

Gezelligheid in Paramaribo

Wat te doen tijdens het backpacken in Suriname

Suriname is veelzijdig en dat merk je ook tijdens een backpackreis door Suriname. Het land biedt vele mogelijkheden tot vermaak. Je kunt er, als je een beetje sportief bent aangelegd, prachtige jungle tochten maken. Maar als je van cultuur houdt (of een goed feestje) kan je jezelf ook dagen vermaken in de hoofdstad Paramaribo. Hier onze top 4 van redenen om te gaan backpacken in Suriname:

1. De Bevolking

Het mooiste van Suriname is is wat ons betreft de bevolking. Ze zijn uitermate gastvrij, altijd vrolijk en bereid om je te helpen waar nodig. Gezelligheid staat er hoog in het vaandel. Het is er dus altijd gezellig als je mensen ontmoet en ze hebben er een groot gevoel voor humor. Lachen doe je er dus veel.

2. De natuur

De andere reden is natuurlijk  de prachtige jungle / natuur. Zittend in een kleine houten kano varend over de immense Suriname rivier terwijl je om je heen niks anders hoort dan vogels, apen en andere dieren.  Af en toe zie je een klein dorpje met houten huisjes en verder alleen maar het machtige regenwoud met zijn eeuwenoude bomen. Je vergeet een trip naar de Surinaamse jungle nooit meer, dat is een ding wat zeker is.

3. Het eten

Genieten van het eten. Je wordt er iedere dag weer verwent met de meest fantastische gerechten. Saoto soep, Baka bana, Moksi alesi, Tjauw min, Bakkeljauw, broodje Pom, enzovoorts, enzovoorts. Terwijl ik dit schrijf loopt het water me in de mond. Wat zou ik graag terug gaan. Al was het alleen maar voor het eten. Maar let op! Als je niet terug wil komen met 5 kilo extra moet je NIET naar Suriname gaan :).

4. Paramaribooooo

Paramaribo natuurlijk. Hoewel sommige het een vieze stad vinden, vond ik het er geweldig. Er hangt een bijzondere sfeer die lastig is uit te leggen. Het voelde ook niet als een stad maar meer als dorp. Het is er altijd gezellig. En er wonen zo ontzettend veel verschillende culturen door elkaar heen dat je iedere 5 seconden compleet van wereld veranderd. Ja het is oud. De Surinamer maakt zich nu eenmaal minder druk over pracht en praal zoals wij dat doen. Maar dat is juist de charme van de stad. De geschiedenis is er letterlijk nog aanwezig. Wat te denken van de centrale markt en de gezelligheid van de waterkant. Bezoeken dus!

Wat wij vinden:
  • 9.4/10
    Zuid Amerika Expert - 9.4/10
9.4/10

Samenvatting

Als er een ding zeker is, dan is het wel dat backpacken door Suriname een groot avontuur is. Het land is nog niet overgenomen door massatoeristen en de kans is groot dat je bijna geen andere backpackers tegen komt. Het geeft je de ruimte en vrijheid om overal te gaan waar je wilt. Backpacken Suriname is dan ook een mooie en uitdagende manier om het land en haar inwoners te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.