Veel mensen in Nederland hebben een speciale band met Suriname. Onder veel Surinamers in Nederland is het een populair vakantieland. Maar ook voor de mensen die geen band hebben met het land is een vakantie Suriname een leuk avontuur. Het land heeft namelijk meer dan genoeg te bieden voor een leuke vakantie!

TIP – bij CheapTickets boek je voor €618 een retourtje Suriname

Vakantie Suriname

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die elk jaar een vakantie Suriname boeken. Of dat nu is om familie te bezoeken of om het land te ontdekken. Feit is dat Suriname een fascinerende bestemming is voor iedereen. Of je nu op zoekt bent naar natuur of oude steden. In Suriname vind je het!

Een vakantie Suriname is een unieke ervaringEr zijn weinig landen ter wereld waar je gewoon Nederlands kunt praten tijdens je vakantie terwijl je aan de andere kant van de wereld zit. En de uiterst gastvrije Surinamers zorgen er voor dat je vakantie Suriname een reis wordt om nooit meer te vergeten!

Vakantie Suriname boeken

Veel mensen gaan op bezoek bij familie dus boeken alleen een vliegticket Suriname. Dus waar boek je nu de leukste vakanties of rondreizen door Suriname? Wij hebben de beste ervaring met TravelBird. Zij hebben vaak scherpe aanbiedingen voor reizen naar Zuid Amerika. Hieronder vind je nog een aantal reisorganisaties.

TravelBird

Een vakantie Suriname is niet goedkoop. Het kan daarom geen kwaad om de aanbiedingen in de gaten te houden. TravelBird is een website die vaak scherp geprijsde rondreizen naar Zuid Amerika (en andere landen) aanbiedt. Hou deze site dus goed in de gaten!

TravelBird

Banner Travelbird

Fox Reizen

FOX 250x250

Tenzing

Tenzing 250x250

TIP – vergelijk meerdere reizen door offertes aan te vragen. Dit is gratis en je hebt gelijk een mooi prijsoverzicht

Het landschap van Suriname behoort tot de mooiste en meest ongerepte in Zuid Amerika

Backpacken Suriname

Als er een ding zeker is, dan is het wel dat backpacken door Suriname een groot avontuur is. Het land is nog overgenomen door massatoeristen en de kans is groot dat je bijna geen andere backpackers tegen komt. Het geeft je de ruimte en vrijheid om overal te gaan waar je wilt. Backpacken Suriname is dan ook een mooie en uitdagende manier om het land en haar inwoners te leren kennen.

TIP – een leuke manier om gebieden van Suriname te ontdekken is door een fiets te huren! Zo kun je grote afstanden afleggen en heb je de vrijheid om te gaan waar je wil.

Highlights

Ga je binnenkort backpacken door Suriname maar weet je nog niet precies wat je wil zien? Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Suriname. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Waar of hoe je gaat backpacken ligt helemaal aan jezelf. Maar het is niet zo dat je niks hoeft voor te bereiden als je gaat backpacken door Suriname. Er zijn wel een aantal dingen je dient te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Suriname

Een budget Suriname vaststellen is best lastig. Er is veel info over te vinden maar uiteindelijk zul je je eigen budget Suriname vast moeten stellen. In theorie kun je voor €35 tot €40 per dag per persoon rondkomen. Het kan ook goedkoper maar dan moet je wel erg low-budget reizen.

Visum Suriname

Je hebt GEEN visum Suriname nodig maar een Toeristenkaart. Alle Nederlanders en Belgen dienen zo’n Toeristenkaart aan te vragen. Een toeristenkaart is 30 dagen geldig. Bij aankomst op het vliegveld krijg je van de Immigratiedienst een kortverblijf van 30 dagen in het paspoort en op de Toeristenkaart afgestempeld. 

Beste reistijd Suriname

Suriname heeft een topische klimaat en de beste reistijd Suriname is te onderscheiden in twee seizoenen. Je hebt het droge seizoen van augustus tot en met november en februari tot en met april. En je hebt het regenseizoen dat loopt van april tot en met augustus en november tot en met februari.