Uruguay is aardrijkskundig gezien een underdog in Zuid-Amerika. Het is een klein land ingeklemd tussen de twee reuzen Brazilië en Argentinië. Een bezoek aan dit prachtige land is echter meer dan de moeite waard. Als je een liefhebber bent van een schitterend ongerept land waar toerisme nog niet echt van de grond is gekomen is Uruguay the place to be!

TIP – bij CheapTickets boek je een retourtje Montevideo voor €841

Daarnaast is het een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Sterker nog; Uruguay is het enige land in Midden- en Zuid-Amerika dat ‘in het groen’ staat bij menig reisadvies. De grootte van het land maakt het daarnaast een van de makkelijkste landen om in te reizen.

Waarom naar Uruguay?

Uruguay heeft ontzettend veel te bieden. Het land heeft prachtige stranden, ongerepte natuur, leuke steden en een supervriendelijke bevolking. Je kunt er overnachten bij Gauchos (cowboys) op het platteland of een wijngaard bezoeken. Rondreizen kan makkelijk met de lange afstandsbussen die bovendien erg goedkoop zijn. Montevideo dient als het kloppende hart van het land, maar ook buiten de hoofdstad is het goed vertoeven.

Wat denk je van de tweede stad van Uruguay, Salto of het bekende Punta del Este; de hippe jetset stad aan het strand. En Colonia del Sacramento, op slechts 50 kilometer van Buenos Aires, mogen we natuurlijk helemaal niet vergeten. Kortom, er is hier meer dan genoeg te doen en te zien!

Bezienswaardigheden

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights het land!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Wil jij binnenkort backpacken in dit prachtige land? Lees dan onze handige tips.

Wat is er te zien

Uruguay begint eigenlijk een beetje uit zijn schulp te kruipen. Na twee jaren in de schaduw te hebben gestaan van zijn buurlanden, krijgt het kleinste land van Zuid-Amerika eindelijk de welverdiende erkenning. Een land dat reizigers trekt met een bijzonderen natuur, chille vibe (Uruguay is ‘s werelds eerste land dat cannabis helemaal legaal maakte 🙂 ), oude koloniale steden en super vriendelijke mensen.

Het is nog een échte ongerepte bestemming in Zuid-Amerika en het is niet voor niets dat steeds meer reizigers hun weg vinden naar dit bijzondere land. Toegegeven, de natuur in landen als Ecuador of Colombia is misschien indrukwekkender, maar er zijn weinig landen ter wereld waar het reizen zo leuk is als in Uruguay.

TIP – op onze pagina Bezienswaardigheden Uruguay vind je alle bezienswaardigheden

Beste reistijd

Goed weer op reis is best belangrijk. Lees hier alles over de beste reistijd van het land.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer

De mooiste bezienswaardigheden

Punta del Este

Punta del Este

Colonia del Sacramento

Uruguay

Montevideo

Montevideo

Handige reistips voor Uruguay

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt voor een reis naar Uruguay. Om je snel(ler) op weg te helpen richting dit bijzondere land delen we hier de belangrijkste tips voor het reizen naar dit bijzondere land.

  •  je hebt geen visum nodig . Je kunt zonder visum 3 maanden in het land blijven (zie visum Uruguay);
  • men spreekt Spaans hier. Een woordje Spaans leren kan dan ook geen kwaad;
  • ze betalen hier met de Peso. Hou er rekening mee dat het land iets duurder is dan andere landen in Zuid-Amerika (zie budget Uruguay);
  • veel bezienswaardigheden liggen in het zuiden. Heb je niet de tijd om het hele land te bezoeken, richt je dan op het zuiden;
  • je kunt prima alleen reizen in dit land;
  • bijna alles gebeurd hier met de bus.

Overnachten

Lees alles over hoe je accommodatie vindt en boekt. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reizen

Wil jij reizen door Peru? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.

Vervoer

Wil jij reizen? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.