Uruguay is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt als je Zuid-Amerika wil bezoeken. Het land staat al tijden in de schaduw van de buurlanden Argentinië en Brazilië. Toch komt daar de laatste jaren wel verandering in. Reizigers hebben het unieke land steeds vaker op hun radar staan.

De mooiste bezienswaardigheden Uruguay

Uruguay is niet groot en het is voor Zuid-Amerikaanse begrippen zelfs vrij duur, maar toch raden we iedereen aan om hier heen te gaan. Sla bekende vakantiebestemmingen als Peru of Thailand een keer over om richting deze kleine parel te vertrekken. Doordat het land nog niet ontdekt is door het massatoerisme is het een van de meest authentieke landen van het continent.

De bezienswaardigheden Uruguay worden niet door honderden reizigers tegelijk bezocht. Het is er rustig, de locals zijn vriendelijk en de natuur is ongerept. De mooiste plekken zoals Punta del Este of zelfs de hoofdstad Montevideo zijn relatief onbekend in de reiswereld. Daarnaast is Uruguay een van de veiligste landen in Zuid-Amerika om te reizen. De economie draait op volle toeren en er is relatief weinig criminaliteit.

Wat is er te zien?

Uruguay is een klein land, vergelijkbaar met Nicaragua bijvoorbeeld, maar heeft verrassend veel te bieden. Doordat het land zo klein is kun je ook in korte tijd veel zien. De bezienswaardigheden Uruguay liggen vaak op niet meer dan een paar uur rijden uit elkaar. Een ideaal vakantieland dus!

De meeste bezienswaardigheden vind je in het zuiden, vooral rondom de kust. Zo vind je hier bijvoorbeeld Colonia del Sacramento en het afgelegen, hippe Cabo Polonio. Benieuwd naar alle hoogtepunten? Bekijk hieronder een overzicht met de mooiste bezienswaardigheden.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.