Punta del Est staat bekend als het Saint-Tropez van Zuid-Amerika. Het is een chique badplaats met mooie stranden die ook nog beschikt over leuke bezienswaardigheden. Punta del Este is het bekendste kustplaatsje van Uruguay en elke zomer komen hier toeristen van over de hele wereld. Gezinnen, solo-backpackers, honeymooners en groepen vrienden; iedereen weet het te vinden.

  • df
  • df
  • df
  • df

Saint-Tropez in Uruguay

Dat het goed gaat in Uruguay is te zien in de stad Punta del Este. Het showpaardje van het land. Als je wilt ontspannen en plezier wilt maken, is er altijd wel iets te doen in Punta. De stad ligt op ongeveer 140 kilometer van Montevideo. Punta del Este dankt haar roem aan rijke Argentijnen en Brazilianen, die hier ongeveer 20 jaar geleden op grote schaal vakantie vierden. De laatste jaren weten ook steeds meer Amerikanen en Europeanen de badplaats ook te vinden. 

Je vindt hier extreme huizen aan zee, jachthavens, hoge flatgebouwen, dure hotels en hippe bars en restaurants. Het is een van de meest glamoureuze steden in Zuid-Amerika, maar ook een van de duurste.