Venezuela is een van de mooiste, misschien wel het mooiste, land in Zuid Amerika. Het land herbergt meest adembenemende landschappen met watervallen, koloniale steden, immense bergen, prachtige valleien en tropische stranden. Het is jammer dat het land te maken heeft met imagoprobleem. De economische crisis is combinatie met gangs en geweld maken het niet ’s wereld veiligste land. Enige reiservaring is hier wel noodzakelijk. Maar degene die wel gaan worden beloond met een unieke ervaring!

TIP – de situatie in Venezuela is op dit moment onstabiel! Reizen komt met risico’s. De grenstreek met Colombia is een NO-GO gebied! Check het reisadvies van de Rijksoverheid.

Reizen naar Venezuela wordt steeds populairder. De recente ontwikkelingen gooien wat roet in het eten. Maar de avontuurlijke reizigers die wel de moeite nemen om hier te komen kunnen wel reizen tegen extreem lage kosten. Een maand in Venezuela kost je hooguit $400. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Peru te lezen;

TIP  – voor €468 boek je bij CheapTickets een retourtje Amsterdam – Venezuela

Beste reistijd Venezuela

Venezuela kun je in principe het hele jaar door bezoeken. Het land heeft een prettig klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 °C het hele jaar door. Toch is er wel degelijk een beste reistijd Venezuela te onderscheiden. Dit zijn de maanden december tot en met april. Tevens de droogste maanden in Venezuela.

Het klimaat van Venezuela is tropisch, met een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Dit betekent dat je aan het einde van een zonnige dag regenbuien kunt verwachten. Dit is de beste tijd om de Angel Falls te bezoeken omdat het water niveau op zijn hoogst is. Meer info vind je op de pagine beste reistijd Venezuela.

Beste reistijd Venezuela
Angel Falls

De bekende Angel Falls 

Budget Venezuela

Venezuela herbergt het mooiste landschap in Zuid-Amerika. Dat durven we rustig te zeggen. Waar je ook kijkt, het landschap is overal adembenemend. Maar vergis je niet, Venezuela is geen land voor beginnende reizigers. Het kan er behoorlijk gevaarlijk zijn. Dat gezegd te hebben, mensen die wel naar Venezuela gaan worden beloond met een schitterend avontuur! Maar wat moet je aanhouden als budget Venezuela?

De financiële crisis en een bizarre zwarte markt heeft Venezuela in een gigantische economische crisis gestort.

Reizen in Venezuela is op dit moment extreem goedkoop. Met een budget Venezuela €15 per dag per persoon kom je ruim de dag door. Dat is natuurlijk niet altijd zo. Zodra de economische crisis voorbij is (en laten we hopen dat dat gebeurd), schieten de prijzen omhoog. Meer info vind je op de pagina budget Venezuela.

Realistisch

Wees realistisch met het berekenen van je budget Peru. Je kunt voor $15 per dag rondkomen maar heel veel van het land zie je dan niet.

Je neemt ongetwijfeld een keer het vliegtuig i.p.v de bus of eet wat duurder.

Visum Venezuela

Zodra je in Venezuela aan komt (of in het vliegtuig al) krijg je een gratis visum, een toeristenkaart, waarmee je 90 dagen (drie maanden) door het land kunt reizen. Je hoeft hier dus niet voor te betalen. Als je langer dan 90 dagen in Venezuela wil blijven, of voor zaken komt, heb je wel een visum nodig. Neem hier voor contact op met de ambassade (Churchillplein 5, 2517JW, Den Haag).

TIP – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Venezuela.

Het schitterende Los Roques

Inentingen Venezuela

Er zijn voor het reizen naar Venezuela op dit moment geen verplichte inentingen. Uiteraard kan dit wel veranderen dus we adviseren om deze pagina goed in de gaten te houden. Houd er wel rekening mee dat er op dit moment het Zikavirus heerst in Venezuela. Hier kun je je niet tegen inenten maar het vergt wel andere voorbereiding.

BELANGRIJK – in Venezuela heerst op dit moment het ZIKA-virus. Meer info hierover vind je bij Inentingen Venezuela.

Eten en drinken Venezuela

Het eten Venezuela zal negen van de tien keer geen culinair hoogstandje worden, maar het is wel heel erg divers. Daarom is er altijd wel wat lekkers te vinden. Vaak heb je de keuze uit lokale of internationale gerechten en snacks. Het grote voordeel is dat je wel goedkoop uit bent. Het lekkerste eten vind je vaak op lokale markten.

Veel gerechten in Venezuela hebben veel Europese invloeden (vooral Italiaans, Spaans en Frans), maar ook Afrikaans invloeden. Dit maakt het eten Venezuela behoorlijk gevarieerd. Meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Venezuela.

Vervoer Venezuela

Als je gaat reizen door Peru zul je vooral met de bus reizen. Daarnaast worden binnenlandse vluchten steeds vaker ingezet omdat ze steeds goedkoper worden. Houd er rekening mee dat door slechte weersomstandigheden vluchten en busreizen geannuleerd kunnen worden.

TIP –  hou je paspoort en Immigration Card altijd bij je (in je handbagage)

Naast de bus zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om van A naar B te komen. Voor meer gedetailleerde info verwijzen we je door naar de pagina Vervoer Peru waar je info vind over onder andere het vervoer met de bus, vliegtuig, trien, boot en auto.