Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA EXPERT

Budget Venezuela

Venezuela herbergt het mooiste landschap in Zuid-Amerika. Dat durven we rustig te zeggen. Waar je ook kijkt, het landschap is overal adembenemend. Maar vergis je niet, Venezuela is geen land voor beginnende reizigers. Het kan er behoorlijk gevaarlijk zijn. Dat gezegd te hebben, mensen die wel naar Venezuela gaan worden beloond met een schitterend avontuur! Maar wat moet je aanhouden als budget Venezuela?

Budget Venezuela

Als je logisch nadenkt en voorzichtig bent kun je wel degelijk rondreizen door Venezuela. Dan is het vasttellen van je budget Venezuela wel handig. De situatie in Venezuela is op dit moment schrijnend. Door de hyperinflatie is het land in een flinke crisis beland waardoor je extreem goedkoop kunt reizen.

Als je Amerikaanse dollars bij je hebt kun je deze tegen hele goede voorwaarden wisselen. Je hoeft niet raar op te kijken als je op dit moment voor $1 minimaal 10 biertjes kunt halen. Sterker nog, voor zo weinig als $5 kun je in een vijf-sterrenhotel slapen. Een budget Venezuela van $100 per week is op dit moment best ruim.

De financiële crisis en een bizarre zwarte markt heeft Venezuela in een gigantische economische crisis gestort.

Reizen in Venezuela is op dit moment extreem goedkoop. Met een budget Venezuela €15 per dag per persoon kom je ruim de dag door. Dat is natuurlijk niet altijd zo. Zodra de economische crisis voorbij is (en laten we hopen dat dat gebeurd), schieten de prijzen omhoog.

Crisis

In Venezuela heerst dit moment een van de ergste economische crisissen ooit. Het land heeft te lijden met hyperinflatie wat er voor zorgt dat je met euro’s of Amerikaanse Dollars extreem veel Venezolaanse bolivar kunt krijgen.

De Venezolaanse bolivar is heel erg instabiel. Op dit moment is 100.000 Venezolaanse bolivar zo’n €9 maar dat fluctueert enorm. Lees hier wat je vorig jaar kon met $100.

TIP – op dit moment kun je met €15 per dag, per persoon ruimschoots leven in Veneuela

Venezolaanse bolivar

In Venezuela betalen ze met de Venezolaanse bolivar. Op dit moment is die dus heel weinig waard. Als je Amerikaanse Dollars of Euro’s mee neemt kun je daar heel wat Venezolaanse bolivar krijgen. In 2008 heeft Venezuela besloten een aantal nullen van de biljetten te halen. Biljetten zijn er in 2, 5, 10, 20 en 50 en 100 bolivar. Sommige prijzen worden nog steeds aangedaan in duizenden dus let hier wel op!

Zwarte markt

In Venezuela heb je een levendige zwarte markt. En hoewel dat klinkt alsof er mannen met zwarte jassen op je staan te wachten is dat niet zo. Het gaat er vrij normaal aan toe.

Je kunt hier Amerikaanse Dollars en Euro’s wisselen. Op vliegvelden e sommigen banken vragen ze om geld te wisselen. Doe dit op de zwarte markt waar je veel betere koersen hebt. Officieel is het verboden maar de regering doet er niks aan.

TIP – stel je pinpas in op ‘Pinnen Wereldwijd’. Als je dat niet doet, kun je niet pinnen.

ATM

Het is op dit moment voordeliger om cash te wisselen op de zwarte markt dan te pinnen. Pinnen is wel weer wat veiliger.

ATM’s (cajeros automaticos) vind je in elke grote stad. De meeste zijn 24 uur per dag open.

Bekende banken zijn Banco de Venezuela, Banco Mercantil en Banesco.

Wat kost het reizen hier

Het reizen in Venezuela is op dit moment niet duur. Je budget Venezuela zal daarom niet zo hoog zijn. Maar wat geef je nu ongeveer uit per dag? Dat proberen we je hieronder uit te leggen. Houd wel rekening met het feit dat de koers van de Venezolaanse bolivar heel erg fluctueert. Vandaag kunnen de koers (en dus prijzen) heel anders zijn dan morgen.

Accommodatie

Prijzen voor accommodatie varieert heel erg. Prijzen kunnen liggen tussen de 300 bolivar voor een dorm in een hostel tot 800 bolivar in een hotel en 1500 bolivar in een duur resort. Ervan uitgaande €1 op dit moment 11.000 bolivar is, is dat bizar goedkoop.

Eten

Het eten is hel erg goedkoop en heel erg lekker. Er is genoeg street food verkrijgbaar met groente, fruit en vlees. Als je in een restaurant gaat eten betaal je zo’n 200 tot 600 bolivar.

Transport 

Door de sterk dalende prijzen is vliegen nu spotgoedkoop. Goedkope binnenlandse vluchten beginnen bij ongeveer 1200 bolivar (iets meer dan $5). Het ‘probleem’ is dat het wel geboekt moet worden via een Venezolaanse bankrekening.

Als je ze zelf online koopt, zal de officiële wisselkoers de vluchten een stuk duurder maken. Zoek daarom een reisagent op die bereid is om jouw vlucht(en) te boeken. Door de goedkope prijzen zijn vluchten in Venezuela snel uitverkocht.

Lange afstandsbussen beginnen bij zo’n 400 bolivar. Ga naar de terminal waar veel bedrijven hun tickets in de ochtend verkopen binnen een half uur na opening van de kassa.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.