Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA EXPERT

Inentingen Venezuela

Inentingen Venezuela is niet het eerste waar je aan denkt als je besluit in Venezuela te gaan reizen. Toch is het wel een belangrijk punt. Als er iets jammer is, is het wel ziek worden tijdens het reizen. En helaas hebben wij daar ervaring mee!

Verplichte inentingen Venezuela

Er zijn voor het reizen naar Venezuela op dit moment geen verplichte inentingen. Uiteraard kan dit wel veranderen dus we adviseren om deze pagina goed in de gaten te houden. Houd er wel rekening mee dat er op dit moment het Zikavirus heerst in Venezuela. Hier kun je je niet tegen inenten maar het vergt wel andere voorbereiding.

TIP – voor een reis naar Venezuela zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Dat er geen verplichte inentingen Venezuela zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar Venezuela. Dit zijn de volgende:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts (behalve voor de staten Falcón en Zulia, de steden Valencia en Caracas en de gemeente Paez)

Ga je langer dan drie maanden? Dan worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In Venezuela komt malaria voor. Met name in de gebieden rond de Amazone, Bolivar, Delta Amacuro en rond de Angel Falls. Er wordt aangeraden om in deze gebieden malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken. In de rest vanVenezuela kun je anti-muggenspray gebruiken.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.