Het regelen van je visum Venezuela is een van de belangrijkste punten tijdens de voorbereiding van je reis. Wat dat betreft ben je ben je snel klaar voor Venezuela. Voor een reis naar Venezuela heb je namelijk geen visum nodig. Je mag als Nederlander of Belg 90 dagen in reizen zonder visum Venezuela.

Visum Venezuela

Zodra je in Venezuela aan komt (waarschijnlijk in Caracas) krijg je een gratis visum, een toeristenkaart, waarmee je 90 dagen (drie maanden) door het land kunt reizen. Je hoeft hier dus niet voor te betalen. Als je langer dan 90 dagen in Venezuela wil blijven, of voor zaken komt, heb je wel een visum nodig. Neem hier voor contact op met de ambassade (Churchillplein 5, 2517JW, Den Haag).

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Venezuela blijven

Als je over land komt krijg je een stempel bij de douane. Zorg er wel voor dat je deze ook krijgt. Anders ben je illegaal in het land. Houd de toeristenkaart ook altijd bij je. Hier kan om gevraagd worden tijdens controles. Bij vertrek uit Venezuela moet je deze toeristenkaart weer inleveren.

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld gratis een 90-dagen visum krijgt dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum Venezuela (toeristenkaart) krijgt. Dit zijn;

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Venezuela
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
  • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uitVenezuela

TIP

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

TIP – hou je toeristenkaart altijd bij je in je handbagage. Tijdens controles kan hier om gevraagd worden.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.