Op dit moment zijn er maar heel weinig mensen die naar Venezuela reizen. En dat is niet omdat het land niet mooi of bijzonder genoeg is. Dat is namelijk zeker wel. De bezienswaardigheden in Venezuela maken het tot een van de mooiste landen van het continent. helaas is de situatie, door de economische crisis, niet al te best in het land. Dat zorgt er wel voor dat de vliegtickets Venezuela erg goedkoop zijn.

Een vliegticket Venezuela boeken is niet zo lastig, maar het goedkoopste ticket vinden is een stuk lastiger. Helaas is er niet een standaard regel waarmee je altijd het goedkoopste ticket weet te boeken. Het is vooral een kwestie van goed zoeken, de beste reistijd uitkiezen en op tijd boeken. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Venezuela boeken

Er zijn nogal wat websites waar je vliegtickets kun boeken. Onze ervaring leert dat CheapTickets en Skyscanner de voordeligste websites zijn waar je tickets kunt boeken. Rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken is vaak niet goedkoper, tenzij ze acties hebben zoals de KLM Werelddeal Weken.

Als je je vliegticket Venezuela gaat boeken probeer dan flexibel te zijn in je vertrekdatum. Een vaste datum geeft als probleem dat je goedkopere data rondom je vertrekdatum mist. Bij CheapTickets kun je een tabel naar voren halen waar de goedkoopste vliegtickets van een paar dagen staan i.p.v. één datum.

Daarnaast is vliegen in het hoogseizoen (december tot en met maart) en onze vakantieweken altijd duurder. Uit onderzoek blijkt dat dinsdag de beste dag is om te vertrekken en te zoeken. Check de afbeelding rechts voor een voorbeeld van flexibele data.

vliegtickets venezuela

De beste vliegticket websites

De laatste jaren lijken de websites waar je vliegtickets Venezuela kunt boeken als paddestoelen uit de grond te schieten. Onze ervaring is dat er een paar websites zijn die de goedkoopste tickets aanbieden. Verwacht geen honderden euro’s verschil tussen die websites.  Hieronder een overzicht met de beste websites voor het boeken van je ticket.

CheapTickets

WTC

WTC logo

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

Het goedkoopste vliegticket Venezuela vinden is bijna onmogelijk. Luchtvaartmaatschappijen werken met ingewikkelde algoritmes waardoor ze per dag, en zelfs per uur, de prijzen kunnen verhogen of verlagen.

Hierdoor is het moeilijk te bepalen waar en wanneer je de goedkoopste tickets kunt boeken. Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes.

TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 8 weken van te voren het voordeligst zijn

Beste tijd

Uit onderzoek blijkt dat dinsdag de beste dag is om te boeken. De prijzen zijn dan het laagst. De meeste luchtvaartmaatschappijen publiceren op dinsdag hun beste deals. 

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Venezuela verlaagt, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

TIP – heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Check dan de voordelige reizen van TravelBird

Vertrek plaats

Waar vind je de goedkoopste vliegtickets Venezuela? Er zijn een aantal dingen die bepalend zijn voor de prijs van je ticket. Vliegen in het weekend is bijna altijd duurder dus het plannen van je reis is redelijk belangrijk. Daarnaast kunnen vliegtickets goedkoper worden als je zoekt op andere vertrekplaatsen dan Amsterdam.

Check ook eens tickets vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen.