Zuid-Amerika staat garant voor een bijzonder avontuur. Je kunt op zoek gaan naar de boeiende cultuur met tempels die hoog in de bergen verstopt liggen, of de indrukwekkende natuur ontdekken in de Amazone, de gletsjers in Patagonië of de stranden in Colombia. Of misschien ga je er wel heen voor de oude koloniale steden? Wat je ook zoekt, het kan hier allemaal! Ook wij hebben prachtige herinneringen aan dit geweldige continent! En het zou zonde zijn als we onze kennis en ervaring (en die van andere) niet met jullie zouden delen. Daarom hebben we onze reistips Zuid-Amerika op een rijtje gezet.

Handige Reistips Zuid-Amerika

Hieronder vind je een aantal tips waar van wij vinden dat je ze moet weten voordat je naar Zuid-Amerika vertrekt. Als je zelf nog goede reistips Zuid-Amerika hebt horen we dat natuurlijk graag. We willen elke reiziger, ervaren of onervaren, uiteindelijk zo goed mogelijk op weg helpen. Neem contact met ons op als je ook goede tips hebt.

Reisorganisaties

icon

Elke reis is spannend. Of dat nu naar Frankrijk is of naar het hoogste puntje van het Andesgebergte. Dat kan je allemaal alleen doen, maar je kunt ook de hulp inschakelen van een reisorganisatie. Reisorganisaties kunnen je vaak prima helpen.

Waar boek ik tickets?

icon2

Vandaag de dag zijn er tientallen sites waar je goedkope vliegtickets kunt boeken. Maar waar vindt je nou dat goedkoopste vliegticket? Gelukkig zijn er maar een paar websites waar je de goedkoopste vliegticketdeals kunt vinden.

De perfecte backpack

icon1

Ga je backpacken? Dan is een backpack wel zo handig! Maar waar moet je op letten? Moet je een backpack passen? Kan je ze online kopen of is een winkel beter? Er zijn nogal wat vragen! En die vragen kunnen wij beantwoorden.

Beste reistijd

icon4

Als je op reis gaat naar Zuid-Amerika is lekker weer wel belangrijk. Je wilt immers niet nat regenen of elke dag in de kou lopen. Lees meer over de beste reistijd van Zuid-Amerika.

Budget Zuid-Amerika

icon5

Het grootste probleem waar reizigers, en met name backpackers, tegenaan lopen is geldgebrek. Hoeveel heb je nodig voor een reis door Zuid-Amerika? Check onze tips!

Een woordje Spaans

icon6

In Zuid-Amerika spreken ze nagenoeg geen Engels. Nu lijkt dat niet zo’n probleem, maar onderweg kan het lastig zijn als niemand je verstaat. Leer daarom wat woordjes Spaans.

Handige inpaklijst

icon3

Voordat je daadwerkelijk op reis gaat is wel zo handig om te weten wat je mee moet nemen (of juist niet). Wij hebben op basis van onze ervaring, en die van andere een inpaklijst samengesteld.