De 7 mooiste bezienswaardigheden van Chili

Chili is één van de mooiste landen in Zuid-Amerika om door te reizen. En het is ook nog eens makkelijk reizen! In dit lang uitgestrekte land is meer dan genoeg te zien en te doen. De zee en het Andes gebergte scheidt het land van de rest van de wereld, maar de Atacama-woestijn, een 1.000 kilometer lange woestijn scheidt het land in tweeën, terwijl in het westen de golven binnenrollen op de tropische stranden.

Een reis door Chili is een fascinerende ervaring omdat je in een uniek land komt. Zo heb je het indrukwekkende Patagonië, maar wat dacht je van Valparaiso met de gekleurde huizen, of de Elqui Vallei, waar je elke avond kunt genieten van een prachtige sterrenhemel? Wij hebben een lijstje gemaakt met de mooiste bezienswaardigheden in Chili. Welke heb jij al gezien? 🙂

1. Sterren kijken in de Elqui Vallei

Rustig, indrukwekkend en nog niet overspoeld door toerisme, dat is hoe je de Elqui Valley kunt omschrijven. Deze vallei ligt in de Andes en wordt gevoed door de Puclara en La Laguna waardoor de vallei bijzonder groen is en geschikt voor de teelt van papaja’s, appels, sinaasappels, avocado’s en druiven. In combinatie met de heuvels en de melkweg die je hier ’s nachts kunt kijken is dit één van de mooiste plekjes in Chili.

Proef lokale gerechten van de Elqui Valley in een van zijn verfijnde restaurants of leuke lokale eetgelegenheden. Ga je liever voor de wijn? Bezoek dan een van de wijngaarden om te leren hoe de bijzondere wijnen worden gemaakt en neem deel aan een proeverij. Liefhebbers van sport en avontuur zitten hier ook goed. De vallei biedt wandelroutes, fietspaden en off-road 4 x 4 tours.

Elqui Valley
Elqui Valley
Elqui Valley

2. De kurkdroge Atacama woestijn

Altijd al naar een van de droogste plekken ter wereld gewild? Dat kan. De Atacama Desert is een 970 km lange woestijn, het is er extreem droog. Het is een van de droogste plekken ter wereld en het landschap is erg bijzonder.

Eigenlijk is het in normale omstandigheden door de diverse luchtstromen nauwelijks mogelijk dat er neerslag valt. Maar in 2011 viel er wonderbaarlijk genoeg sneeuw. In 2015 was er nog een opmerkelijk verschijnsel, want toen kwam de Atacama Desert helemaal in bloei nadat orkaan Patricia voor neerslag had gezorgd. Het is een klimatologisch fenomeen. Het is veroorzaakt doordat het water de zaden heeft bereikt die eigenlijk in de grond als het ware een winterslaap aan het houden waren.

Atacama Desert
atacama desert

3. Bezoek het paradijs op aarde

Torres del Paine is een graag gezien plaatje dat over het internet zwerft. Aangeprezen door vele reizigers als wellicht een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. De steile bergtoppen, felblauw en helgroene meren en adembenemende gletsjers. Foto’s en woorden schieten tekort om dit prachtige gebied te beschrijven. Dit is een absolute must voor alle hike liefhebbers.

Torres del Paine is een van de belangrijkste nationale parken van Chili. En met zijn oppervlakte van 2400 km2, ook een van de grootste. Dit immens grote natuurpark wordt vaak in een adem genoemd met de mooiste nationale parken ter wereld. De drie bergtoppen, Torres, stijgen meer dan 2500 meter boven de zeespiegel uit. Naar schatting zijn de Torres zo’n 12 miljoen jaar oud. Gevormd door magma dat door de aarde heen kwam.

Torres del Paine
torres del paine
torres del paine

4. De kleurrijke havenstad; Valparaíso

Valparaíso is een kleurrijke havenstad, een van de grootste en belangrijkste havensteden van Chili. De stad ligt in een baai en is gebouwd op 42 heuvels. Die een natuurlijk amfitheater vormen rondom de baai. Het is zonder twijfel de allermooiste stad van Chili. En een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Door de bijzondere architectuur, de bebouwde heuvels en verfbom van kleuren. Niet voor niets staat het historische centrum van Valparaíso sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Laat je betoveren door de vrolijk gekleurde huizen en straten van Valparaíso. Slenter door de verschillende heuvels, zoals Cerro Alegre. Een schilderachtige wijk die als decor diende in een Chileense soapserie. Omhoog en omlaag. Zigzaggend over de vele prachtige trappetjes, zoals de Cordillera. Door de smalle straatjes en slingerende steegjes.

Valparaiso
Valparaiso
Valparaiso

5. Patagonië; een wereldwonder

Iedereen heeft wel eens van Patagonië gehoord. Het is een magische plek in Chili waar Moeder Natuur al haar talenten heeft benut. In Patagonië vindt je de uitgestrekte steppe, een koude woestijn, weide grasvelden tot aan ijsgebergtes. Dit is de leefomgeving van de poema, de condor en de Chileense flamingo.

Het is een van de mooiste gebieden ter wereld en met Torres del Paine en Tierre del Fuego heeft het een aantal belangrijke toeristische trekpleisters. De kans dat je hier komt is dan ook vrij groot. De natuur heeft hier vrij spel en is op vele plekken ongerept. Magische gletsjers, actieve vulkanen, het machtige Andesgebergte, weelderige nationale parken en ijsgebieden. Welkom in Patagonië

patagonie
patagonie

6. Het mystieke Paaseiland

Iedereen heeft wel eens van de naam gehoord, maar er zijn maar weinig mensen die ook daadwerkelijk dit kleine eilandje bezoeken. En dat is vreemd want het is een prachtig gebied. De naam Easter Island, Paaseiland, is gekozen door Jacob Roggeveen, want hij kwam op paaszondag op 5 april 1722 met drie schepen aan op het eiland. Vanaf het moment dat hij hier leefde, is het eerste Europese contact met het Easter Island vastgelegd.

Hij heeft er in die periode 2000 tot 3000 bewoners aangetroffen, maar dat kan niet met zekerheid gezegd worden. Er wordt wel aangenomen dat de beschaving van Easter Island in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. Ze noemen het eiland ook wel Te Pito o Te Henau of Rapa Nui.

Paaseiland
Paaseiland

7. Last but not least; Tierra del Fuego

Heb je ooit naar het einde van de wereld willen reizen? Ga dan naar het mysterieuze Tierra del Fuego. Het is een fascinerende en unieke reis die niet veel mensen maken. Ze noemen het ook wel Vuurland.  Tierra del Fuego is een eilandengroep in het zuidelijkste puntje van Chili en Argentinië. De westelijke kant van Tierra del Fuego behoort tot Chili. De oostelijke kant behoort tot Argentinië. 

Tierra del Fuego is een archipel aan het einde van de wereld. Hier vindt je een van de meest ongerepte en adembenemende natuurgebieden op deze planeet. Totaal afgesloten van de buitenwereld zonder telefoonontvangst. Hier voel je je één met de natuur. En val je van het ene wauw-moment in het ander

Tierra del Fuego
Tierra del Fuego

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.