10 redenen om Bolivia te bezoeken

Bolivia is een prachtig land. Er zijn weinig landen zo divers als dit land. Van besneeuwde bergtoppen tot kurkdroge woestijnen en van gigantische wetlands in de Amazone tot bijzondere worstelwedstrijden in El Alto.  De vele goedkope prijzen, vele attracties en avonturen maken het een van de leukste landen om in te reizen.

Van veel reizigers hoor je dat Bolivia hun favoriete land in Zuid-Amerika is en dat is begrijpelijk. Wij delen vandaag 10 redenen waarom ook jij naar Bolivia zou moeten gaan.

1. De bergen zijn spectaculair

Elk jaar komen er duizenden enthousiaste wandelaars en bergbeklimmers naar Bolivia om te genieten van de ongerepte bergen van het land. Een van de bekendste gebieden is Cordillera Real, een ongelooflijk mooie bergketen die zich uitstrekt over de oevers van het Titicacameer.

De bekendste en meest favoriete berg onder wandelaars en bergbeklimmers is de Huayna Potosi blak bij La Paz. Niet alleen omdat het een flinke berg is. het is ook een van ‘s werelds gemakkelijkste bergen om te beklimmen. En dat op ruim 6.000 meter! Heb je wat meer uitdaging nodig? Dan heb je nog Illimani of Sajama (zie foto).

Bolivia

Cholitas in El Alto

2. Het is goedkoop

Backpackers opgelet! Azië is vaak favoriet vanwege de lagen prijzen, maar ook Bolivia is een prima bestemming onder budgetreizigers. Geen onbelangrijk onderwerp! Als je de beste ervaring wil voor je geld biedt in Zuid-Amerika is Bolivia the place to be. Het is de perfecte plek voor reizigers die minder te besteden hebben want de prijzen liggen hier best laag.

Het boeken van excursies, eten in restaurants, het reizen en het overnachten kosten hier een fractie van wat het zou kosten in duurdere buurlanden. Dat maakt Bolivia meteen een stuk aantrekkelijker.

3. Het is een gekkenhuis!

In de goede zin van het woord uiteraard. Bolivia is een te gek land, écht gek. Of je nu cholitas elkaar ziet meppen tijdens worstelen, een bar bezoekt waar ze cocaïne verkopen (echt waar), een gevangenis bezoekt die wordt gerund door gevangenen, in met een mountainbike langs extreem diepe ravijnen rijden of zingende locals ontmoet op straat. Eén ding is zeker. Het is hier nooit saai!

Cholitas in El Alto

4. De bijzondere cultuur

Veel mensen denken dat je alleen culturele hoogtepunten hebt in Peru, maar Bolivia blijft zeker niet achter. Je vindt hier, zeker in de berge, veel inheemse bewoners. Sterkeg nog, zo’n 60% van de bevolking pis van inheemse afkomst. Daarnaast wonen er ook een hoop mensen met Europese afkomst.

Dit maakt Bolivia het meest diverse landen van het continent. En dat is iets dat je vandaag de dag goed terug ziet in het dagelijkse leven.

5. Het is ongelooflijk divers

Bolivia is meer dan bergen, een grote zoutvlakte en lama’s. Wat veel mensen niet weten is dat het landschap ook gigantische woestijnen, groene graslanden en een flinke Amazone-jungle heeft. Het Amazone gebied in Bolivia is een van de minst bezochte regio’s van het land terwijl het juist een van de mooiste is.

Blijf dus niet hangen bij de bekende bezienswaardigheden, maar ga juist ook naar de minder bekende plekken van het land.

De bossen van Yungas

6. De wilde dieren die er leven

Als je dieren wil spotten zit je prima in Bolivia. Veel mensen reizen naar Brazilië om oog in oog te komen met bijzondere dieren maar ook in Bolivia vind je dieren als slangen, spinnen, krokodillen, apen en dolfijnen. En dan bedoelen we niet in de dierentuin, maar vooral in de buurt van de stad Rurrenabaque.

In Rurrenabaque kun je de zogeheten Pampa Tours boeken. Dit is een van de beste mogelijkheden om wildlife te spotten in de Amazone. En dat tegen de bete prijs in Zuid-Amerika. Een must!

7. Het spectaculaire Salar de Uyuni

We kunnen het natuurlijk niet over Bolivia hebben en niet over Salar de Uyuni hebben. Het is tenslotte de belangrijkste toeristische attractie van Bolivia en het fascineert al jarenlang reizigers uit de hele wereld. Deze gigantische zoutvlakte is misschien toeristisch, maar het is ook ongelooflijk mooi.

Er zijn geen plekken in Zuid-Amerika waar je zulke mooie foto’s en zulke mooie zonsondergangen kunt zien als bij Salar de Uyuni. Boek een 3-daagse tour en je ziet alles wat deze indrukwekkende regio te bieden heeft.

TIP ♥ – alles wat je moet weten over deze zoutvlakte lees je op de pagina Salar de Uyuni

Salar de Uyuni

Ooit wel eens zo’n zonsondergang meegemaakt?

8. De bijzondere geschiedenis

Wat veel mensen niet weten is dat Bolivia een cruciale rol speelde in de koloniale geschiedenis van Zuid-Amerika. De reden? In Bolivia, en met name in de bergen. vind je grote hoeveelheden zilver. En laat dat nu net een belangrijk onderdeel zijn in oorlogvoering. Je vindt ook nog steeds bijzondere koloniale architectuur.

9. Het meer is prachtig

Net als Salar de Uyuni is ook het Titicacameer een belangrijke trekpleister voor het land. Dit hoogst bevaarbare meer ter wereld, met het kristalheldere water en de besneeuwde bergtoppen van Cordillera Real op de achtergrond is het een favoriete onder veel reizigers.

Overnacht in Copacabana (niet die in Brazilië) en boek een van de vele tours naar Isla del Sol, het eiland in het meer dat bekend staat om de rust en het bijzondere landschap.

TIP ♥ – meer weten over het meer? Bekijk onze pagina over het Titicacameer

10. Last but not least, de locals

De vriendelijkheid in Bolivia overweldigend. Ondanks de armoede zijn de inwoners van Bolivia ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ze vertellen je graag alles over hun land en willen ook alles over jou weten. Zr zijn ontzettend nieuwsgierig en nooit te beroerd om ergens mee te helpen.

De oprechtheid en interesse van de Bolivianen, die je bijna altijd verwelkomen met een glimlach, maken je reis door het land een stuk leuker.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.