13x de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika

Zuid Amerika is een prachtig continent. Maar welke landen moet je bezoeken of wat moet je écht gezien hebben? Kun je wel een beetje inspiratie gebruiken voor je reis naar Zuid-Amerika? Wij helpen je graag de ideale rondreis door Zuid-Amerika samen te stellen. Dit doen we door de 13 mooiste  bezienswaardigheden van Zuid-Amerika voor je op een rijtje te zetten.

1. MACHU PICCHU IN PERU

Machu Picchu

Tsja… dit is een inkoppertje natuurlijk. Peru is een mooi land, en herbergt misschien wel DE spot in Zuid-Amerika. De Machu Picchu behoort zeker tot de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika. De Inca-stad Machu Picchu is een van de meest indrukwekkende archeologische ontdekkingen van Zuid-Amerika. Je vindt hier vele prachtige ruïnes, waar je gegarandeerd van onder de indruk bent. Ga je naar Zuid-Amerika, dan is Machu Picchu eigenlijk een must om te bezoeken.

TIP ♥ – lees meer over deze highlight op onze pagina Machu Picchu

2. PANTANAL IN BRAZILIË

Pantanal

De Pantanal in Brazilië is een van de grootste moerasgebieden van de wereld. Het gebied is vijf keer zo groot als Nederland en strekt zich ook deels over de grenzen van Bolivia en Paraguay uit. De Pantanal kent meer dan 3500 bomen- en plantensoorten en heeft de grootste verzameling krokodilachtigen van de wereld. De Pantanal wordt zelfs hoger aangeschreven dan het Amazone gebied als het gaat om het spotten van wilde dieren!

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina Pantanal

3. PATAGONIË IN CHILI EN ARGENTINIË

patagonie

Er zijn weinig plekken op aarde die indrukwekkender zijn dan Patagonië. Het is een gebied dat zich uitstrekt over zowel Chili als Argentinië. Het gehele gebied bestaat uit ruig landschap met gletsjers, bergen, meren en rivieren. Je kunt hier prachtige wandeltochten maken. Verwacht geen tropische stranden, maar uitgestrekte, oogstrelend mooie natuur. Zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika!

TIP ♥ – alle info lees je op onze pagina Patagonië Chili of Patagonië Argentinië

5. IGUAZU WATERVALLEN

Iguazu Falls

Wil je prachtige watervallen bewonderen tijdens jouw rondreis door Zuid-Amerika? Dan ga ja naar de Iguazu watervallen. Deze watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Dit gebied vormt het grootste complex van watervallen in heel Zuid-Amerika. Je kunt ze vanuit beide landen bezoeken. Vanuit de Braziliaanse kant heb je de beste panoramische uitzichten, maar aan de Argentijnse kant kun je veel dichter bij de waterval komen.

TIP ♥ – meer weten? Lees alles op onze pagina over de Iguazu Falls

4. SALAR DE UYUNI IN BOLIVIA

salar de uyuni

Salar de Uyuni is de bekendste en populairste toeristische trekpleister van Bolivia en tot de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika. Voor veel reizigers is dit het hoogtepunt van hun reis. Het is een grote zoutvlakte, die door zijn bijzondere sfeer eigenlijk meer aanvoelt als een buitenaardse droomwereld. De zonsondergang hier is mooie dan je ooit hebt gezien! Dat garanderen we 😉 

TIP ♥ – meer weten over tours en tips voor deze zoutvlakte? Check dan de pagina Salar de Uyuni

6. DE AMAZONE IN BRAZILIË

Amazone

Het Amazonegebied is zeven miljoen vierkante kilometer groot en strekt zich niet alleen uit over Brazilië, maar ook over acht andere landen. Het gebied is erg groen en uitermate geschikt om prachtige vakantiefoto’s te maken. Het is niet voor niets dat hier ieder jaar honderden natuurfotografen naartoe gaan.

Deze regio is zeker een must tijdens je reis door Brazilië en zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika!

7. DE ANGEL FALLS IN VENEZUELA

Angel Falls

Helaas is het de laatste jaren niet zo stabiel in Venezuela. Het is zeker niet aan te raden om het land nu te bezoeken. Mocht dat echter veranderen dan zijn de Angel Falls waarschijnlijk de eerste plek waar je heen wil in Venezuela. De Angel Falls, ook wel Salto Ángel genoemd, is de allerhoogste waterval van de wereld. Deze waterval in Venezuela is bijna een kilometer hoog en zeker de moeite waard om te bezoeken.

TIP ♥ – als je meer foto’s wil zien kijk dan eens op onze pagina Angel Falls

8. ATACAMA DESERT IN CHILI

atacama desert

De Atacama-woestijn in Chili, ook wel de Atacama Desert genoemd, is de droogste plek van de wereld. Zeker in de maanden oktober en november is deze plek prachtig om te bezoeken. In deze maanden regent het namelijk veel in de woestijn, waardoor er veel prachtige bloemen in het anders zo droge gebied komen te staan. Niet iets dat je verwacht in een woestijn! 

TIP ♥ – meer weten over deze bijzondere plek? Lees dan onze pagina Atacama Desert door!

9. LAGUNA COLORADA IN BOLIVIA

Ben je in Bolivia, dan raden wij je aan Laguna Colorada in de Andes te bezoeken. Als er genoeg wind staat, kleurt deze bijzondere vlakte rood. Dit komt omdat de vele algen in de Laguna in beweging worden gebracht door de wind. Ook als er geen wind staat, is Laguna Colorada overigens prachtig om te zien.

10. GALAPAGOS IN ECUADOR

Galapagos eilanden

Veel experts noemen de Galapagos eilanden een van de mooiste plekjes van de wereld. Deze plek moet eigenlijk iedereen een keer gezien hebben, ongeacht of je van reizen houdt. Het is zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika. De eilanden horen officieel bij Ecuador en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken voor liefhebbers van natuur en wildlife.

Op de eilanden kun je pinguïns tegenkomen, maar ook schildpadden, zeeleeuwen en verschillende soorten reptielen.

TIP ♥ – wij hebben een mooi pagina vol met tips, routes, kosten en meer handige tips over de Galapagos eilanden

11. MORENO GLETSJER IN ARGENTINIË

Glaciares National Park

Ga je naar Patagonië, dan kun je de Perito Morenogletsjer bewonderen. Deze ijsblauwe gletsjer wordt, samen met de gletsjers in het Westland National Park in Nieuw, ook wel de mooiste gletsjer van de wereld genoemd en is met recht een van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Argentinië. Het is een gigantische drijvende ijsplaat in een schitterend gebied.

TIP ♥ – meer weten over deze gletsjer? Lees dan onze pagina Glaciares National Park

12. SAN RAFAEL FALLS IN ECUADOR

San Rafael Falls

De San Rafael Falls staan bijzonder genoeg bij weinig mensen op hun lijstje. Vreemd, want het is de grootste waterval van Ecuador midden in het regenwoud. Het was voor ons juist een van de hoogtepunten van onze reis door Ecuador. Doordat het niet echt op de route ligt van veel reizigers komen hier maar weinig mensen. De natuur is hier nog onaangetast en je kunt in alle stilte genieten van het natuurgeweld van deze waterval.

TIP ♥ – alle foto’s, video’s en tips lees je op de pagina San Rafael Falls

13. COLCA CANYON IN PERU

Colca Canyon

De Colca Canyon in Peru is maar liefst twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Dus als je een bijzondere plek wil bezoeken is de Colca Canyon zeker een aanrader! De Colca Canyon is maar liefst 70 kilometer lang, dus je kunt je hier prima de hele dag vermaken. Er worden verschillende tours aangeboden in de canyon varierend van een dag tot een paar dagen hiken.

TIP ♥ – alle ins & outs over deze vallei lees je op de pagina Colca Canyon

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.